Connect with us

Kerítésen túl

Országimázs! Az EP-ben nem Bocskor Andrea személye ellen van kifogás, hanem, hogy a Fidesz jelöltje

Magyar György: választási Fidesz-piszkatúra
Megosztás

Az Európai Parlament kulturális és oktatási szakbizottsága újból elhalasztotta a Fidesz-KDNP-s jelölt, Bocskor Andrea megválasztását a szakbizottság negyedik alelnökének – írja az index.

Két héttel ezelőtt egyszer már szavaztak,

és akkor kiderült, hogy a szakbizottság többsége nem támogatja a Fidesz-KDNP politikusát.

Michaela Šojdrová, a néppárti frakció koordinátora ezért azt kérte, hogy halasszák el a szavazást. Arra hivatkozott, hogy nem sikerült egyetértésre jutni a szakbizottság tagjai között a jelölésekről, azt viszont visszautasította, hogy a Néppárt másik jelöltet állítson.

Fidesszel szembeni ellenérzés….

A szakbizottságban eközben az EP-képviselők többsége a Fidesszel szembeni ellenérzésük miatt nem támogatják Bocskor Andrea jelöltségét, nem azért, mert személyében alkalmatlannak tartják. Ugyanebből az okból tiltakoztak két másik szakbizottságban is a Fidesz-KDNP-s alelnökjelöltek, Hidvéghi Balázs (állampolgári jogi bizottság) és Trócsányi László (alkotmányos ügyek bizottsága) ellen.

Nemcsak a Fideszt nem akarják megszavazni

Nem a Fidesz az egyetlen párt, aminek jelöltjeit nem akarják alelnöki vagy elnöki pozícióhoz juttatni a képviselők. A nemzeti jobboldali Identitás és Demokrácia frakció jelöltjeit leszavazták az Európai Parlament alelnökségére, a lengyel Jog és Igazságosság képviselője, egyben volt miniszterelnök, Beata Szydlo pedig háromszor is elbukott azokon a szavazásokon, amelyek az elnökségéről döntöttek a foglalkoztatásügyi szakbizottságban.

Deutsch Tamást és Gál Kingát ezzel szemben megválasztották

a költségvetési ellenőrző és a biztonságpolitikai szakbizottságok alelnökeinek. Ujhelyi István, az MSZP képviselője a közlekedési és idegenforgalmi szakbizottság alelnöke lett,csakúgy, mint az ezelőtti ciklusban.

Az oktatási-kulturális, az állampolgári jogi-belügyi és az alkotmányügyi szakbizottságban is szeptember elején szavazhatnak újra a három fideszes alelnökjelöltről.

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük