Connect with us

Blogbazár

Hogy mindenki értse! Az illiberális demokrácia keresztény szabadságeszménye közérthetően

aha
Megosztás

Olvasom, hogy Iványi Gáboréknál, vagyis a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnél ki akarják kapcsolni a gázt, mivel az állami szolgáltató felé adósságot halmoztak fel. Mindeközben az állam hárommilliárd forinttal tartozik a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek.

Vallási és lelkiismereti párhuzamok

Azt is olvasom, hogy Orbán Viktor Svábhegyi Református Egyházközsége közel egymilliárd forintot kap az államtól. Fentiekből következően ennek csak az lehet az oka, hogy ők bizonyára kurva nagy többletdíjat fizettek be az állami gázszolgáltatónak.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől elvont gázszolgáltatás kárvallottjai a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség idősotthonainak és szociális létesítményeinek ellátottjai lesznek.

A Svábhegyi Református Egyházközség haszonélvezője a svábhegyi gyülekezet valamennyi tagja, Orbán Viktorral az élen.

Mindez csak azért,

hogy az illiberális demokrácia keresztény szabadságeszményéről ne csak teoretikus módon essék szó, Tusványosfürdőn, hanem annak praktikus megvalósulása is érzékelhetővé váljék, Budapesten.

Írta: Gábor György

Háttér, ha valaki lemaradt volna….

„Több általunk fenntartott létesítményben is ki akarják kapcsolni a gázszolgáltatást, mivel adósságot halmoztunk fel a szolgáltató felé”

– tudta meg a Hírklikk Iványi Gábor lelkésztől, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökétől.

„Nincs az rendben, hogy az állam nem teljesít, s amikor mi egy állami cégnek tartozunk, akkor az ki akarja kapcsolni a gázt a létesítményeinkben”

– szögezte le Iványi Gábor és hozzátette, hogy

„a MET által fenntartott idősotthonokat, iskolákat, szociális létesítményeket, lényegében a fenntartásunk alatt lévő minden létesítményt, s mindenkit, akit ott ellátunk érintené a gázszolgálatás leállítása”.

Minden mindennel összefügg…..

„nem hinném, hogy anélkül zárnák el a gázcsapot, hogy nem kérdezik meg a kormányt, amely diszponál a szolgáltató felett”

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük