A DK Orbán Viktort kérdezi a kémgyanús orosz bank ügyéről

Zavartalanul zajlik annak az orosz politikai vezetés legfelsőbb köreihez bekötött Nemzetközi Beruházási Bank magyarországi berendezkedése, amellyel kapcsolatban többen aggodalmukat fejezték ki.

Miért tabu a Szabadság tér?

Természetesen a bank és a magyar kormány is állítja, hogy a pénzintézet tiszta mint a fehér hó. Igaz, bizonyos hírek szerint Orbán Viktor ígéretet tett David Cornstein budapesti amerikai nagykövetnek, hogy a bank nem költözik a Szabadság térre, az amerikai nagykövetség közelébe – írja Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivő.

A Demokratikus Koalíció Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul az orosz bankkal kapcsolatos kérdések miatt. Ha a miniszterelnök szerint a pénzintézet pedigréje kifogástalan, miért kell garantálni, hogy nem mennek az amerikai követség közelébe?

Miért kell diplomáciai mentesség?

Miért van szüksége egy banknak és alkalmazottainak diplomáciai mentességre – ugyanis ez az egyezmény is érvényben van. Mit tesznek annak érdekében, hogy kiszűrjék a hírszerző-gyanús személyeket?

Nyilván Orbán Viktor is jól ismeri – és saját bőrén tapasztalja – azt a közismert idézetet, miszerint attól, hogy paranoiás vagyok, még nem biztos, hogy nem üldöznek – jegyzi meg befejezésül a frakciószóvivő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük