Ha azt gondolta, hogy a felesleges többezer lélegeztetőgép nem csapolja tovább a pénztárcát, téved – havi 90.000.000.- közforintba kerül!

Az Covid első támadásakor felbuzdult fürkészek és portyázók felhajotta lélegeztetőgépek -vagy valami olyasmik- azon kívül, hogy büszkén és sokszor lehetett jelenteni, hogy világelsők vagyunk a számukat tekintve, arról is nevezetesek, hogy közmilliárdokat fizetett érte a magyar kormány. Mivel se felhasználni nem kellett -szerencsére- se eladni nem lehet, mert a kutyának sem kell, tárolásra szorulnak.

Havi 90 millióért….

Gödöllőn, a Teva azóta kétszer gazdát cserélt telephelyén parkol a kormány által a járvány első hullámakor összevásárolt rengeteg lélegeztetőgép. Ez szeptemberig ingyen volt, azóta viszont fizetni kell érte – írta a HVG.

Több mint fél éven át ingyen, egykori stratégiai partnerével kötött haszonkölcsön-szerződés alapján tároltatta az országba érkezett lélegeztetőgépek ezreit a kormány a Teva Gyógyszergyár Zrt. gödöllői telephelyén.

Csakhogy a tavaly márciustól élő szerződés szeptemberben 30-án lejárt,

a korábbi megállapodás pedig úgy alakult át októbertől piaci alapúvá, hogy a több mint 160 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttes időközben kétszer is gazdát cserélt. Végül a Carion Befektetési Alapkezelő Zrt. vette meg, pontosabban annak akkor még nyilvántartásba vétel alatt álló Carolina ingatlanalapja.

A Carion-csoport neve egyebek mellett a 2016-os nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvény idejéből lehet ismerős, a törvényjavaslatot benyújtó Rogán Antal ugyanis egyértelműen rájuk szabta a lakáslottóként elhíresült konstrukció szervezésének feltételeit.

A pontos árat üzleti titokra hivatkozva ugyan nem árulta el a HVG-nek Rudas Gábor,

a Carion Zrt. igazgatósági elnöke, de annyit igen, hogy

az összesen 65 ezer négyzetméternyi raktárt, kiszolgálóhelyiséget és egyéb épületet magában foglaló telephelyért 5–10 milliárd forint közötti összeget fizettek.

Az ingatlanból a HVG-hez jutott szerződés szerint a bérlés első ütemében összesen 7600 négyzetméternyit – hat raktárt, egy kiszolgálóhelyiséget és tíz kamionparkolót – lakhatott be a tulajdonoscserék alatt is birtokon belül maradt állami fenntartó. (Az ingatlan használatba adását a korábbi tulajdonos Teva birtokelhagyásának menetrendjéhez igazítva ütemezték.)

A bérleti díj havonta 165 ezer euró + áfa, vagyis havi 74,3 millió forint, amire havi 29 ezer euró + áfa (13 millió forint) összegű üzemeltetési díj, valamint 3,1 millió forintos rezsiátalány rakódik – összesen tehát közel havi kilencvenmillió forintba kerül a sokszorosan túlvásárolt lélegeztetőgép-készlet raktározása.

-írta a portál.

 

lélegeztető

One thought on “Ha azt gondolta, hogy a felesleges többezer lélegeztetőgép nem csapolja tovább a pénztárcát, téved – havi 90.000.000.- közforintba kerül!

  • Ez a rohadék banda szórja a nép pénzét, mikor lesz ennek már vége, mit engednek meg maguknak ezek a mocskos nép vérét szivó piócák.. a mocskos haverok kormány családjai élvezik a milliárdokat és a nép ebbe beledöglik, de érdekli ez ezt a cigány elmebeteget? NEM !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük