A fincsi, -nemzeti színekben- avagy a háziasszony vacsorája

Fincsi! A nemzeti összetartozás jegyében immár harmadik alkalommal rendezték meg a Magyarország étele címzetű szakácsversenyt – Felcsúton. (Hol másutt?!)

Csak semmi macera!

A győztes a hír-adások szerint a csákberényi Kilroy Group Kft. csapata a Kilroy Team lett (láthatóan ősi magyar nevű csoportosulás) gratulálunk nekik! A menüsor álljon itt a HVG köz-lése alapján, íme:

„Fogasfilé parajlevéllel burkolva, haltej májköntösben, füstölt mangalicaszalonna fátyolban, kapros sajtkrémmel töltött túrógombóc, barna vajban pirított reszelt morzsá-ban, tejfölhab, zöldségkosár, marinírozott kelbimbószirom, kápia paprika “csiga” édesköménnyel, piros sültpaprikakrém.“

Lelki szemeimmel látom Juliska asszonyt,

(mellesleg mondjuk adminisztrátor a körúti nagyáruházban), amint az oviból átveszi a gyereket, siet beszerezni a hozzávalókat, majd nekilát élete párjának megalkotni a mindennapi magyar vacsorát. Az estebéd versenyszerű hitelességéhez kelletik piros, fehér, zöld alapanyag.

Amúgy a magyar nemzeti Bocuse d’Or-on az is követelmény volt, hogy a versenykoszt legalább öt fogásból álljon, mind eredeti alkotás, egyszersmind népszerű étel legyen! És persze cakumpakk ne kerüljön többe ezer forintnál.
Én ezt a kaját, mert fincsi lehet jó szívvel megkóstolnám. És csak úgy buzog bennem a nemzeti össze-tartozás tudata.

fincsi

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük