A „hitesek” kis nyári vadászata – Bartus László nyomán

Bartus László, az egykori Hit Gyülekezete tag mára Németh Sándor és egyháza egyik legfontosabb leleplezője. Az Egyesült Államokban élő újságírónak egy éve jelent meg második könyve a témában „FESZ lesz – Kézikönyv kezdő szabadulóknak” címmel, most az általa szerkesztett Amerikai Népszava portálon az egyház nyári táborának egyik gyűlöletkeltő elemére hívja fel a figyelmet.

Gyülis -szűkített- konzultáció

Az egyháztörténelmet sok tekintetben gazdagító Hit Gyülekezete újabb ritkaságszámba menő akcióval állt elő: a Németh Sándor vezető lelkész irányításával zajló balatoni nyári táborban a fiatal hívők szavazhatnak a “gyülekezet ellenségeire”. Szavazni csak azok tudnak, akik regisztrált résztvevői a tábornak és megkapták az ehhez szükséges belépési lehetőséget. Ezért kívülállók nem is láthatják,

  • pontosan kikre lehet voksolni,
  • kik számítanak a gyülekezet ellenségeinek,
  • ki állította össze az ellenséglistát és
  • mi alapján, valamint azt sem, hogy
  • mi a szavazás tárgya.

Az Agrosz Rendezvényközpontban (ennek az ingatlannak a terhére vett fel Németh Sándor gyülekezete ismeretlen célra 800 millió forintot akkortájt, amikor Németh Sándor keszhelyi pálmafás luxusnyaralója is épült) július 25. és augusztus 1. között rendezik Ifjúsági Konferencia (IFKO) néven azt a fejtágítást, amelyen Németh Sándor a Hit Gyülekezete fiataljait képzi ki a “gyülekezeti életre”. A rendezvény honlapján látható a gyülekezeti ellenségekre való szavazás lehetősége, amihez Németh Sándor ellenségvadász adott nyilván támpontokat.

Bartus és a Gyülekezet

Ki és miért számít ellenségnek

Nagy kár, hogy nem nyilvánosak a szavazás opciói, de reméljük, hogy a végeredményt nyilvánosságra hozza a Hit Gyülekezete. Akkor talán kiderül, ki és miért számít ellenségnek, mivel és hogyan lehet Jézus Krisztus legjobb tanítványainak ellenségévé válni. Aki Németh Sándor gazdagodását, adómentes milliárdjait, a Németh család kacsalábon forgó palotáit, nyaralóit, az ATV ellopását szóvá teszi, a vidéki gyülekezetek ingatlanjaira felvett százmilliós hiteleket firtatja, vagy a Klubrádió frekvenciájának lenyúlását, az Orbán-rezsim kiszolgálását helyteleníti, az vajon a gyülekezetnek is “ellensége”, vagy csak a képesítés nélküli állelkész (egyébként közszereplő) magánbizniszét tárgyalja, amely milliárdos állami támogatások mellett közügy és a nyilvánosságra tartozik?

Lista a mélyben?

Azért is jó lenne látni az ellenségek listáját, mert abból kiolvasható lenne, hogy azok is ellenségek, akiknek a véleménye más, mint Németh Sándornak, vagy csak azok, akik Németh Sándort kritizálják? Az Orbán-rendszer politikai ellenfelei a gyülekezet ellenségei, vagy nem? Csak azért, mert Németh olyan értelemben beszél róluk, (miközben a magát “ellenzékinek” nevező ATV tulajdonosa), de vajon egy “nemzeti konzultációra” emlékeztető kérdőíven is a Hit Gyülekezete “ellenségei” között szerepelnek? Mi számít ellenségességnek? Az egyet nem értés is? Az emberi jogok tisztelete is?

bartus

Bármennyire jóhiszeműek vagyunk, a Hit Gyülekezete és átkozó imakommandója ismeretében nem gondoljuk, hogy a gyülekezet ellenségeinek listáját azért állították össze, hogy Jézus parancsa szerint megáldják őket. Azt sem hisszük, hogy azért listáz a Hit Gyülekezete, mert ifjú tagjait arra biztatja, amit Jézus mondott, hogy ezeket szeressék, méghozzá abban a sorrendben, ki a leginkább ellenséges. Sokkal inkább azt gondoljuk, hogy a “nemzeti konzultációs” kérdőívekhez hasonlóan ez a listázás a gyűlölet felkorbácsolását szolgálja, hogy Németh a kritikusait azok ellenségévé is tegye, akiket ő lopott meg, és akiknek az ő kritikusai nem ellenségei.

Nem utolsó sorban!

Mivel a Hit Gyülekezete közpénzzel támogatott, államilag elismert egyház, amely működésének nyilvánosnak és átláthatónak kell lennie, joggal várja el a közvélemény, hogy Németh Sándor hozza nyilvánosságra az “ellenségek” listáját, az eredeti, valódi “szavazás” kérdéseit, hogy a gyülekezete tagjainak mire és milyen választási lehetőségekre kell szavazniuk.

(Olvassa el a teljes cikket az Amerikai Népszaván!)

Kapcsolódó

 

Bartus

One thought on “A „hitesek” kis nyári vadászata – Bartus László nyomán

  • Olvasom ezt az ocsmányságot 🙂 1996 óta vagyok a budapesti gyülekezet tagja, egyre növekvő családommal. Némi rálátásom van a gyülekezet működésére. Mind a Gyurcsány kormány, mind az Orbán kormány idején vizsgálódtak a gyülekezet anyagi ügyeivel kapcsolatban, a bartus „könyv” vádirat alapján. Láss csodát, egyetlen esetben sem találtak rendellenesség, bármiféle csalásra, visszaélés, bűntényre utaló nyomot 🙂 Nem különös, hogy egy szakadár, akit Német Sándor taníttatott, támogatott, segített, az ellene fordult és már huszonéves napi szinten vádolja? Bartus egy beteg megszállott ember, ténykedését kívülvalók is szánalmasnak és ocsmánynak tartják. Az a média, aki az ő alaptalan vádaskodásainak lehetőséget ad, minden tényt nélkülözve az emberek irígységére, igazságérzete feldúlására hajt, egy szennylap. Ha erre van szükségetek, hogy olvassanak titeket, akkor inkább hagyjátok fel az újságírással, mert ténykedését kritikán aluli! Gyakorlatilag a feltételezéseken kívül, egyetlen igaz állítást sem tartalmaz ez az iromány Német Sándor személyével, vagyoni helyzetével kapcsolatban 🙂 Közben segítek, ti is a gyülekezet ellenségei vagytok, akik minden tényt nélkülözve hazúdtok, rágalmaztok, gyűlöletet keltetek tisztességes magyar állampolgárok, keresztény emberek és közösség ellen. Ez már az ellenség kategória!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük