A kisvasútnak is politikai oldalt kell választani? A gödöllői kifújóban, de a felcsúti pöfög, ha üres is?

Tiszta őrület! Azon már nem kapja fel a hírérzékeny olvasó sem a fejét, -nem elfogadva, de megszokva- ha azt hallja, hogy bizonyos munkahelyek erre hivatott ügyintézői csekkolják a felvételi beszélgetés előtt a jelentkező közösségi oldalait és nagyobb súllyal esik a latba az ott szerzett információ a döntésnél, mint a szakmai referencia, de, hogy egy csóró kisvasút se úszhassa meg a politikai megmérettetést, arról még nem hallhattunk.

Ez is megvolt….

Nem tudják fenntartani, leáll az állami források nélkül működő erdei kisvasút – tudatta közösségi oldalán a Gödöllői Erdei Kisvasutat üzemeltető egyesület.

„Szomorú hírt kell közölnünk. Gödöllői Erdei Vasúton 2023.04.01-től a menetrendi közlekedés bizonytalan ideig szünetel! Az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútjaként a továbbiakban adományokból és önkénteseink saját erőforrásaiból nem tudjuk fenntartani a rendszeres menetrendi közlekedéssel járó veszteségeket”

Egyesületünk a működéshez igyekezett állami támogatásokat keresni, sőt pályázatokat is nyújtott be a 2022 évben, mellyel stabilizálta volna a kisvasút hosszútávú működését, fejlesztését.

Sajnos ezeket források hiányában mind elutasították

Egyedüliként Gödöllő Város Önkormányzata segíti kitartóan évről évre működésünket. Az Önkormányzat egyre nehezebb anyagi helyzete miatt ezt csak lehetőségeihez mérten tudja biztosítani, ami ugyan nagy segítség tevékenységünkhöz, sajnos a rendszeres működésünkkel járó veszteségeinket nem tudja fedezni.

Azonban….

„A fent leírtak azonban nem jelentik a kisvasút végét vagy megszűnését. Csak a menetrendi közlekedésnek kell egyelőre búcsút inteni, számos alkalommal lehetőség nyílik majd a velünk való találkozásra.

Csapatunk továbbra is elhívatott, értékmentő és megőrző munkánkat lehetőséghez képest tovább folytatjuk, elért eredményeinket ápoljuk és megőrizzük. Számos rendezvényt fogunk szervezni, aminek keretében lehetőség fog nyílni kisvasutazásra, ezen programok meglátogatásával tudjátok támogatni fennmaradásunkat. Rendszeres menetrendi közlekedést sem szeretnénk végleg feladni, tovább dolgozunk azon, hogy ennek biztosításához forrásokat találjunk. Külön vonatokat egyedi rendelések alapján továbbra is igyekszünk biztosítani.”

<<< Kövesse cikkeinket a Google hírei között is! >>>