A kormány törvénymódosítással teszi könnyebbé, gyorsabbá - nem a rászorulók életét! - a kilakoltatást - Városi Kurír

Sorting by

×

A kormány törvénymódosítással teszi könnyebbé, gyorsabbá – nem a rászorulók életét! – a kilakoltatást

Úgy tűnik, a regnáló nem elégedett a kilakoltatások sebességével, így új törvénymódosításon töri a fejét. Sőt, embereket is biztosít ahhoz, hogy minél előbb kívül legyen az adós az ingatlanán és birtokba vehesse, akinek van rá pénze.

Hirdetés

Empátiából elégtelen…. ez minden, amit az, amit a nemzet rászorulói várhatnak?

A jogi rendelkezések felülvizsgálata közben gőzerővel zajlik a végrehajtói állomány megújítása: az év elején több mint két tucat olyan végrehajtó hagyta el a pályát, akinek nem volt jogi végzettsége, a hét elején tulajdonképpen a pótlásukra neveztek ki harminc jogászt . írja a Magyar Idők.

Javában zajlik a végrehajtói kar megújítása, a napokban harminc új végrehajtó tette le az esküt (…) minden most pozícióhoz jutó szakembernek van jogi diplomája és végrehajtói szakvizsgája. (…) a most kinevezett harminc szakemberrel együtt körülbelül kétszáz végrehajtó dolgozik az országban, további húsz hely ugyanakkor még kiadó. Hamarosan ezeket a posztokat is betöltik.

-mondta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György

Naponta 12 – 15 ember kevés?

Még 400 ezer embert fenyeget a kilakoltatás veszélye

 

A törvénymódosítás a devizahitel-válság miatt felpörgetett kilakoltatások miatt vetődhetett fel: mostanra ott tartunk, hogy naponta 12-15 ember veszíti el az otthonát.

Ma egyes esetekben akár egy év is eltelhet a végrehajtás kérése a végrehajtás közt (a jelenlegi jogszabályok például lehetőséget adnak arra, hogy az adós kérje a bíróságtól a végrehajtás felfüggesztését, legfeljebb hat hónapra)

Köszöntsük népünk vezérét és 2/3-os parlamentjét kilakoltatásokkal!

 

Ez az idő sokszor éppen arra elég, hogy az adós más lakhatás után nézzen,

és elkerülje az utcára kerülést. Ezt az időt rövidítenék le a törvénymódosítással, így garantáltan még több hajléktalan kerül majd az utcákra, ha életbe lép a gyorsítás.

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.