A kormánypárti sajtó igyekszik agyonhallgatni a regnáló legbrutálisabb botrányát - Hárítás a köbön! - Városi Kurír

Sorting by

×

A kormánypárti sajtó igyekszik agyonhallgatni a regnáló legbrutálisabb botrányát – Hárítás a köbön!

A kormány első reakciójában hárította azt a számára nagyon kínos ügyet, amelyről mi is beszámoltunk, azaz a legújabb és ezúttal tagadhatatlan lehallgatási botrányt. Eszerint több újságíró telefonját is egy jó pénzen (a mi pénzünkön!) megvásárolt izraeli kémprogrammal figyeltette meg a magyar kormány. Az ügy felettébb kellemetlen mivoltát az is mutatja, hogy a nemzetközi sajtó több helyen vezető anyagban foglalkozik az üggyel, de a Fidesz által kézi-vezérelt állami média és pártsajtó egyelőre hallgat.

Hirdetés

Terel a miniszter

“Nem szeretnék semmilyen sajtóhíreszteléssel foglalkozni, sem ezen a területen, sem máshol. Hogy ha jól tudom, most egyelőre egy sajtóhírről van szó”

– mondta el a családügyekért felelős miniszter egy hétfői, más témában tartott sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva.

Novák Katalin első körben -ahogy a Népszava is felidézi- méltatlankodott egy sort azon, hogy miért nála érdeklődnek erről.

“Nem egészen értem, hogy függ össze ez a családügyi miniszterségemmel” – fogalmazott.

A visszakérdezésre megismételte az első mondatot, miszerint

sajtóhírekkel nem foglalkozik.

A kormány első reakciójában hárította azt a számára nagyon kínos ügyet, amelyről a Népszava is beszámolt tegnap. Eszerint több újságíró telefonját is egy izraeli kémprogrammal figyeltette meg a magyar kormány. Az ügy felettébb kellemetlen mivoltát az is mutatja, hogy a nemzetközi sajtó több helyen vezető anyagban foglalkozik az üggyel, de a Fidesz által kézivezérelt állami média és pártsajtó egyelőre hallgat.

Szerintünk:

Nem értjük a miniszter felháborodását, hiszen egy ilyen combos botrány esetén a kormány valamennyi tagjának kell, hogy legyen érvényes válasza, hiszen az “ügy” az egész kormányra vet rossz fényt, egyben és külön, külön valamennyi miniszterre is.

hárít

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.