Ejnye Karácsony Úr! Mire jó a feleleges lafatyolás? - A stáb és a nemlétező uborkaszezon - Városi Kurír

Sorting by

×

Ejnye Karácsony Úr! Mire jó a feleleges lafatyolás? – A stáb és a nemlétező uborkaszezon

Úgy tűnik, a politikai uborkaszezon (ami persze nincs, elég csak a napokban kipattant kémprogram-vásárlásra gondolni) Karácsony Gergely stábját is megérintette és a hét végén egy nagyon kínos ötlet megvalósítására sarkallta.

Hirdetés

Vissza a pénzt

Főpolgármester, aki jelenleg övig áll az ellenzéki  miniszterelnök-jelölti előválasztási kampányában a hét végén nem találva más témát, belekeverte magát, legalábbis kezdetben, mert azért néhány órával később ismét rálelt a saját hangjára, egy tragikus helyzet megoldását kínáló szerepbe, de sajnos mellément a nagy akarás:

“Szerezzék vissza a pénzünket! A kormány érje el, hogy a fel nem használt, megkérdőjelezhető hatékonyságú kínai vakcinákat vásárolja vissza a kínai állam. Az így visszaszerzett milliárdokat pedig költsék az egészségügyi és szociális dolgozók bérkiegészítésére.”

-olvasható a vasárnapi posztja elején, ami szemmel láthatólag semmi más célt nem szolgál, mint azt, hogy rávilágítson néhány unalomig ismert tényre, azaz, hogy a kormány megint átverte a társadalmat és egy kevéssé hatékony szerrel oltott be olyanokat, akiknek  a beoltásától  már a gyártó is kifejezetten óvta a vásárlót.

Erre most itt van ez felszólítás,

ami valami olyasmi, mintha egy mezei polgár visszakövetelné a kereskedőtől a pulóver árát, ami tönkrement, mert a címkén feltüntetett 40º helyett  90° -n mosta.

A gyártó -és ezt ne feledjük- a vásárláskor közölte, hogy a vakcinát csak 59 éves korig ajánlja, mert ennél idősebbeknél nincsenek adatok a hatékonyságra, úgyhogy attól tartok, kicsit többre lenne itt szükség, mint arra, amit Karácsony Gergely ír:

“Annyi kell csak hozzá, hogy egyszer az életben ne a kínai érdekeket szolgálják ki lakájtempóban, hanem próbálják ki az itthon sokat gyakorolt nagyhangú fickóskodást ezúttal Kínával szemben a magyar érdekek védelmében..”

Fentebb a főpolgármester erős csúsztatással a Szlovákok példáját hozza fel, az a kormány ugyanis sikeresen vásároltatta vissza az oroszokkal a nála fel nem használt orosz oltást, ám ott a hivatkozási alap szinte biztosan nem az volt, hogy a használati utasítást megszegve, másként használták fel a vakcinát.

Ez a poszt akár egyszeri hiba eredménye is lehet, ám fontos idejében szólni, hogy az ócska demagógiát értelmesebb dolog meghagyni a kormánynak, ugyanis egy intellektuális fölényben lévő kihívó nem engedheti meg magának, hogy lesüllyedjen arra a szintre, ahol az olyan sokszor éppen az intellektus hiányáért támadott ellenfele áll.

Karácsony úr, ne feledje Esterházy Péter intelmét:

“Egy bizonyos szint felett, nem süllyedünk egy bizonyos szint alá!”

Kapcsolódó

 

karácsony

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Ejnye Karácsony Úr! Mire jó a feleleges lafatyolás? – A stáb és a nemlétező uborkaszezon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.