BanánköztársaságKiemelt hírek

“Gulyás Gergely egyre mocskosabb, egyre ócskább dumái” – Az “utca embere” kitálal!

Brüsszel, az intoleráns illiberális - A vicces kedvű Gulyás Gergely és Közép-Európa mássága

Egyik olvasónk nagyon dühösen fogalmazott hozzánk eljuttatott észrevételében Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter egyre gyakoribb kirohanásairól. Kíváncsiak lettünk arra, hogyan jut el az “utca embere” egy ilyen lelkiállapotig, amikor már szinte kontroll nélkül bukik ki belőle, amit érez.

A cinizmus olykor tud nagyon üdén, már-már kívánatosan is hatni

Azt írta nekünk, hogy felháborítják Gulyás Gergely egyre mocskosabb, egyre ócskább dumái. Melyik “dumára” gondol?

Többre is, de amikor végképp eltört bennem valami az volt, amikor Erdei Anna immunológusnak, az MTA főtitkárhelyettesének óvó szavaira -amikkel az oltás fontosságára és a Sinopharm bizonytalanságára hívta fel a figyelmet- reagált így a miniszter: “A Semmelweis Egyetem egy kicsit komolyabb hely, mint a Magyar Tudományos Akadémia.” Mindezt csak azért, mert az egyetem egyébként nem immunológusa, hanem kardiológus rektora, ahogy szokta, a kormányzati véleményt támogatta saját vizsgálatuk elemzésével. Kicsit utánanéztem és azt láttam, hogy Merkely professzor akart akadémiai tag lenni, és nem Erős Anna kérte a felvételét a Semmelweis egyetemre.

Érzem az utolsó mondat iróniáját, ám mégis azt kérdezem, hogy jutott el odáig, hogy a véleményét, amint a címben is idéztük, ennyire durván odamondja?

A cinizmus olykor tud nagyon üdén, már-már kívánatosan is hatni, ahogy a marcipánrózsa a születésnapi torta tején, ám ahogy ha az egész torta marcipánból lenne, alaposan elrontanánk a gyomrunkat és el se szakadhatnánk a fajansztól. Így van ez a kormányzati kommunikációval is, amit ma már szinte csak a lehető legalávalóbb szövegek jellemeznek.

Buborékról buborékra

Nem szeretnék az úgynevezett “alákérdezés” bűnébe esni, de mit gondol, sokan éreznek úgy mint Ön?

Nagy divat mostanság arról beszélni, hogy valamennyien egy-egy egymástól elkülönülő buborékban élünk, és csak a saját buborékunk véleményt ismerjük, ami egybeesik azzal, amit mi is gondolunk. Én nem vagyok tudós, csak egy egyszerű “utca embere” és azt gondolom, hogy aki nem otthon tölti az idejét, az óhatatlanul belefut az élet egyes színterein a másik véleménybe is. Ezután a kicsit hosszúra sikeredett bevezetés után a rövid válaszom: igen! Kicsit hosszabban: egyre többször hallom azokat a mondatokat, amelyek így kezdődnek:

Én aztán tényleg kormánypárti vagyok de… és ezt követik olyan megjegyzések amiknek középpontjában a Free SZFE, a Meseország könyv-botrány, a civil szervezetek üldözése, a gyermekvédelminek hazudott homofóbtörvény, vagy a lélegeztetőgép beszerzési, illetve oltásvásárlási mutyi elítélése áll.

Mondhatnám azt is, hogy tessék választani! Sajnos azonban mindezek ellenére egyáltalán nem nézek bizakodva a jövő évi választás elé.

??????

Mert az ellenzéki kommunikáció, vagy nevezzük egyszerűen a nevén: üzenet, csak nagyon korlátozott hatósugárú és a társadalom melyére nem tud behatolni, mivel azt a mindent elöntő kormányzati média és üzenetgyár elzárja. Márpedig így ugyan nagy veszteségeket lehet mérni a Fideszre, de legyőzni szinte lehetetlen. Bocs, ha optimistább beszélgetésre készült!

Minderről Juszt László véleménye:

Gulyás Gergely szerint: “A kínai vakcina még bizonyos adatokat illetően jobb is, mint mondjuk a Pfeizer. Hozzátette, nem lesz szükség harmadik oltásra. Több, mint félmillió embert beoltottak már a második adaggal is, az ő védettségük még jobb, mint azoknak, akik Pfizer-vakcinát kaptak.” (Kormányinfó 2021. 04.15.)

Erdei Anna immunológus, az Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese: “Immunológusként ki merem jelenteni, hogy akinek nincs antitestje, az nem is védett.” (Akadémiai honlap 2021. 07. 12.)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Gulyás Gergely: “Az egyetem egyértelműen cáfolja, és az egyetem egy kicsit komolyabb hely. Kifejezetten felelőtlen az immunológus nyilatkozata, ami megjelent a Tudományos Akadémia honlapján. Az antitestmérésnek nincs értelme.” – mondta Gulyás egy kardiológus véleményére hagyatkozva.(Kormányinfó 2021. 07. 16.)
Orbán: “Nagyon fontos, hogy a politikusok ne képezzék át magukat járványügyi szakembereknek, mert a legnagyobb bajt azzal tudják a politikusok tenni, hogyha össze-vissza beszélnek járványügyi szakkérdésekben.” (MR. 2021. 07.02.)

Fideszes körökben amúgy nagy hagyománya van a szaktudás lebecsülésének. Parlamenti bizottsági ülésen “gyalázta le” Cseresznyés Péter államtitkár – volt biztosítási ügynök – Lovász László, Abel-díjas (ez a matematikai Nobel-díj) matematikust, az MTA egykori elnökét mondván, hogy “nem jók a számai, rosszul számol”.

 

gulyás

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Comments (9)

 1. Fürediné Kiefer Edit

  Sajnos a Gulyás már akkor kibukott, amikor az SZEF ügye volt és félre értelmezve a liternyákokat leminősítette negatív szavakkal, semmi érzéke nem volt a magyar kultúrához.Vissza kellene ülnie az iskola padba, máskülönben is elszállt magától, megártott neki a magas funkció.

 2. Dr.Surányi Jenő

  Már kósalajcsi megmondta annó dominó, hogy “a szaktudás csak egy ócska, bolsevista trükk”. Fide$$éknél azóta is ez a felfogás járja.

 3. “Az egyetem egyértelműen cáfolja, és az egyetem egy kicsit komolyabb hely.”
  ***
  Pontosan.
  Sajnos ma a Tudományos Akadémia egy gittegylet lett, amit persze ők és a liberális ellenzék bőszen cáfol.
  De ha megnézzük a mai magyar kulturális életet, ott is csak a magukat mindenek fölé helyező liberális “értelmiség” próbálja elhitetni, hogy ő rendelkezik az egyedül helyes út felismerésével.

 4. Mama kis meleg kedvence , megint hozta magát, komolyan van még a fideszben ember akinek az agya jól müködik, ezek a szektatagok mind elmebeteg idióták, hányinger amiket kiböfögnek,,

 5. […] you see a cheap politician, passing judgment on matters he knows nothing about. Today, an article appeared in Városi Kurír in which the journalist relates the opinion of a “man on the street,” who finds “Gulyás’s […]

Szólj hozzá!