BanánköztársaságKiemelt hírek

Az utca embere újra kitálal – Harmadik oltás, viccelsz?

utca embere

Néhány nappal ezelőtt megtiszteltek és egy hosszabb riportban beszélhettem arról, milyen érzések kavarognak bennem az “utca emberében”. Nem akarok visszaélni az olvasók türelmével, de hiszem, hogy közügy, ami velem és gondolom sok más naiv magyarral is történt, miután a kormány beígérté augusztus 1-től a harmadik oltás lehetőségét – írta olvasónk, akinek levelét szerkesztett formában közöljük.

Az első öröm

Pénteken reggel végre megérkezett a hír, amire egy ideje már vártam, hiszen ott lebegett a levegőben, csak a kormány “jó szokása szerint” az utolsó pillanatig igyekezett megúszni, de pénteken kelletlenül bár és elnézéskérés nélkül bejelentette Orbán Viktor, hogy augusztus 1-től szabad a gazda, jöhet a harmadik oltás. (Az elnézéskérés azért jár, mert ilyen helyzetbe kényszerítettek milliónyi állampolgárt.)

Türelmes ember vagyok így nem rohantam azonnal le a háziorvosomat, -mert engem előtte is ő oltott- hogy mikor jöhetek, gondoltam kell néhány nap, ameddig a megoldás mikéntje legörög a végrehajtás szintjére, így békésen vártam hétfőn délutánig. Azért csak addig, mert azt hittem, hogy ahogy más kevésbé fontos esetekben is lenni szokott, a Kásler-cég nem törődik azzal, hogy megzavarja a háziorvosok hétvégéjét egy-egy email-el.

Jelentkezés

Kicsengett a telefon:

– Csókolom …. vagyok! Szeretnék mielőbb időpontot kérni a harmadik oltásra.

– Még nem lehet, mi sem tudunk róla semmit!

– Hogy lehet ez, Orbán bejelentette, vagy nem?

– De, de csak éppen nekünk eddig még senki nem szólt, de tudja mit, nyitok egy lapot a füzetben, felírom, hogy jelentkezett és hívom, ahogy kapunk valamilyen utasítás.

– Köszönöm.

Ki érti ezt?

A kérdés persze csak normális államokra vonatkozik, azokra, ahol a kormány első embere csak egyeztetések és szakmai megfontolások után jelent be valamit, amit persze megfelelően elő is készítettek. Mondom, normális államokban, de nem Magyarországon – fejezte be nekünk írt levelét az “utca embere”.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

utca embere

 

About Author

Szólj hozzá!