A gyáva dilettantizmus tombolása – Vasárnap indul a harmadik oltás-akció, de hogyan?

Az RTL Híradójának sikerült megszereznie egy táblázatot, amelyből megtudhatjuk, pontosan milyen oltások kombinálását javasolja a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Fontos, hogy a vakcinák keverését a páciensek kérhetik, de végül az oltóorvosé lesz az utolsó szó, ő dönti majd el, hogy mit ad be pácienseinek.

Dr. Kunetz szerint...

„Eszem megáll, az RTL Híradó információja szerint, gyakorlatilag minden oltásra, minden más oltással rá lehet oltani. De majd a végén az oltóorvos dönt, aki vagy rezidens, vagy háziorvos, vagy a pszichiátriáról átirányított pszichiáter, de a legritkább esetben infektológus. Meg persze a beteg, hogy éppen milyen kevertet kér.

Tíz nap alatt, amióta a miniszterelnök bejelentette, hogy lehet majd harmadik oltást kérni, az egykori orvosbáró professzor és tudós társai egy olyan eljárásrendet készítettek, ahol minden szakmai döntést a beteg és az oltóorvos nyakába varrnak.”

 

Dr. Falus Ferenc a járványról (ugye milyen egyszerű lenne?)

Mit kellene tenni, hogy csökkentsük a következő járványhullámot?

  • 1./ Ingyenes, otthon nyálból végezhető antigéntesztekkel ellenőrizni, hogy mi bajunk van, ha bármilyen új tünetet észlelünk magunkon. A szomszédos országokban már heti két tesztet osztanak.
  • 2./ Megerősíteni a kontaktus kutatást, hogy a megfertőzöttek kontaktjai elkülönítsék magukat.
  • 3./ Oltani, oltani, oltani! A jelenleg raktárban lévő mRNS vakcinákkal oltani a kamaszokat és az idősebb, krónikus betegeket, akik Sinopharm vakcinát kaptak.
  • 4./ Minél előbb beszerezni a Pfizer új booster (emlékeztető, vagy harmadik oltását), és ezzel újraoltani az egészségügyi dolgozókat.
  • 5./ Maszkot hordani, távolságot tartani, nem szervezni és nem résztvenni tömegrendezvényeken

Ezek után a Müller Cecília teljes, kiábrándítóan dilettáns nyilatkozata -amit itt olvashat el- sokkal drámaibb, mint elsőre tűnik.

Kapcsolódó

 

oltás

One thought on “A gyáva dilettantizmus tombolása – Vasárnap indul a harmadik oltás-akció, de hogyan?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük