OGYÉI, te kis hamis! Mégsem nyilvános a kínai és orosz vakcinák engedélyezési dokumentuma

Emlékeznek még, amikor Orbán Viktor úgy döntött, hogy a kínai és az orosz vakcinákat űzött majom sebességgel kell „bevizsgálnia” az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek, (OGYÉI), mert ha törik, ha szakad Magyarország lesz az első az oltásbeadás-versenyben. És lőn, a felszólított tette a dolgát és cirka egy hét alatt bevizsgált és baromi jónak talált minden hozzá érkező vakcinát és indulhatott az „oltakozás”!

Elsők ugyan lettünk -ahogy azt a Kedves Vezető megálmodta, a következményeit pedig azóta is isszák a félrevezetett százezrek!

A Transparency International még februárban kérte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), hogy adja ki a dokumentumokat. A szervezet először jelezte, hogy

az ilyen adatigénylések teljesítésére rendelkezésre álló 15 nap helyett csak 90 nap után tudja majd kiadni a kért anyagokat, majd kijelentette, hogy egyáltalán nem adja ki a dokumentumokat, mert azok üzleti titoknak minősülnek.

Akkor legyen per!

A Transparency pert indított, aminek első tárgyalására az OGYÉI egyezségi ajánlattal érkezett:

kiadják a dokumentumokat, ha a civil szervezet felhagy a perrel.

Ezt a TI el is fogadta,

az OGYÉI viszont időközben úgy döntött, hogy mégis inkább pereskedne.

Ön nem kíváncsi?

A kínai és orosz vakcinák engedélyezési dokumentumait azért akarja nyilvánosságra hozatni a Transparency International, mert a Szputnyik V vakcinát azután fogadta engedélyezte az OGYÉI, hogy

a kormányzat erősen sürgette a folyamatot, a kínai Sinopharm vakcina elfogadásához pedig külön kormányrendeletet írtak, amely kimondja, hogy ha egy oltást elég sok emberen alkalmaztak külföldön, akkor azt itthon is el lehet fogadni, akkor is, ha a magyar hatóságoknak nem volt idejük megvizsgálni a vakcina dokumentációját.

Ebből lett a „baloldal oltásellenes” Fidesz-mondás

Két legyet ütött egy csapásra az Orbán-kormány, hiszen nem csak elérte, hogy meglódult az oltásszám elérve ezzel a kétes „első helyet” világszerte, de remek szlogent is tudott gyártani belőle a baloldallal szemben, mondván, azért kekeckednek, mert oltásellenesek.

Telt-múlt az idő és mára egyértelművé vált az akkori sejtés,

nem véletlen, hogy sem az orosz, sem a kínai vakcinát -ami messze a legdrágább volt- nem engedélyeztették gyártóik az Európai Gyógyszerügynökséggel, -ami a mai napig nem történt meg- és oltottak be vele Magyarországon rengeteg 60+-ost, hitették el velük, hogy ha nem adatják be, akkor mehetnek a sor végére és ki tudja, kapnak-e egyáltalán a hatékony, a világon mindenhol elismertből, hanem, mert tudták, hogy nem felelnek meg az előírásoknak. Ebből következik, hogy az ellenzőknek igazuk volt, nem oltásellenesek voltak ők, hanem a hatékony oltás elkötelezett hívei.

Kapcsolódó

Forrás

 

igyéi

One thought on “OGYÉI, te kis hamis! Mégsem nyilvános a kínai és orosz vakcinák engedélyezési dokumentuma

  • Elöre megfontolt emberölés, a kormányt biróság elé kell állitani, aljas tolvaj szemét banda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük