Dömötör úr! A 400.000 kitöltött konzultációs cuccban benne vannak a NERBot válaszai is? - Városi Kurír

Sorting by

×

Dömötör úr! A 400.000 kitöltött konzultációs cuccban benne vannak a NERBot válaszai is?

Eddig mintegy 400 ezren töltötték ki a nemzeti konzultáció kérdőívét – jelentette “rózsaszín arccal Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában. felvetődik a kérdés, hogy ebben a számban benne van-e a NERBot elhíresült automata kitöltései is, vagy nagy hirtelen sikeredett a hiátus kiküszöbölése?

Hirdetés

Kormányék “észlelték”, de jófejségből “hagyták”, hogy “Nerbot” vasárnap este óta ezrével töltse ki a nemzeti konzultációs ívet – ja, persze!

Ahogy arról hétfő reggel beszámoltunk, Tomanovics Gergely vasárnap este indította el a Youtube-csatornáján azt az élő videót, amin azt látni, hogy egy algoritmus ész nélkül töltögeti ki a nemzeti konzultációkat, miközben vicces zenék mentek a lejátszási listájáról. Valószínűleg erre reagálhatott a kormány, amikor hétfő délután közölte, hogy büntető feljelentést tesz a konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt.

“Észlelték”

A közlemény szerint a kormányzati szervek azt észlelték, hogy informatikai támadást indítottak a konzultáció hivatalos internetes oldala ellen, tömeges kitöltéssel próbálkoznak az elkövetők.

Dömötör “mondókája”

A kérdőívet eddig 394 150-en töltötték ki –

mondta, hozzátéve:

a többség postán küldte vissza a válaszait, de sokan választják az internetes kitöltést is.

Dömötör Csaba kiemelte: a konzultáció sok olyan témát érint, amelyek alapvetően meghatározzák a koronavírus-járvány utáni életünket. Így mindenki elmondhatja a véleményét a minimálbér-emelésről, a családi adó-visszatérítésről vagy éppen arról a gyermekvédelmi törvényről, amelyet

“a baloldal erőteljesen támad”.

Az államtitkár úgy fogalmazott,

“sajnáljuk, hogy most is vannak olyanok, akik különböző módszerekkel támadják, akadályozzák a konzultációt. Ez még egy ok arra, hogy minél többen mondjuk el a véleményünket. A párbeszéd egy fontos lehetőségéről van szó, érdemes élnünk vele”.

 

dömötör

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.