Nézzétek hülyének a nénikéteket! Ha hagyja.... - Az újsütetű konzultáció margójára - Városi Kurír

Sorting by

×

Nézzétek hülyének a nénikéteket! Ha hagyja…. – Az újsütetű konzultáció margójára

A kormányzat hivatalos Facebook-oldalán tette közzé az újabb nemzeti konzultáció kérdéseit. A kérdőívek postázása csütörtökön kezdődött, úgyhogy akiben ég a buzgalom, hogy részese legyen a sokmilliós kormány-őrületnek, az figyelje a postaládáját!

Hirdetés

A konzultáció fő témája a járvány utáni élet, illetve az újraindítás

A kormány többek között arra várja a kitöltők válaszát, hogy

  • szükség van-e a minimálbér emelésére, illetve hogy
  • veszélyesebb korszak kezdődött-e Magyarországon a koronavírus-járvány után. Azt is megkérdezik, hogy
  • a kitöltő szeretné-e, hogy a gyermeket nevelő családok visszakapják a 2021-ben befizetett adójukat, vagy hogy
  • meghosszabbítsák-e a hitelmoratóriumot a rászorulók számára.

A kérdőíven többször szóba kerül Brüsszel és Soros György is:

mint írják, a járvány után

Brüsszel “újra vissza fog élni hatalmával”, eljárásokat indít hazánk ellen, hogy rákényszerítse a magyarokra az akaratát.

Ezzel kapcsolatban a kormány azt kérdezi, hogy hazánknak ki kell-e állnia az érdekeiért, vagy engednie kell Brüsszelnek. Soros Györggyel kapcsolatban a kérdőíven többek között az olvasható, hogy az

általa finanszírozott szervezetek “széles körű nemzetközi támadást indítottak Magyarország ellen a gyermekek védelméről szóló törvény miatt”.

Itt két válasz közül lehet választani: az egyik szerint helyes, hogy a törvény korlátozza a gyerekekre irányuló szexuális propagandát, a másik szerint a “gyerekekre irányuló propaganda nem hordoz kockázatot, ezért felesleges tiltani”. A kérdések között előkerül a járványügyi “migránsstop”, a magyar vakcinagyár és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelme is.

Amiben nem kíváncsiak senki véleményére…

Arra nem irányul kérdés, hogy akarja-e valaki, hogy még az unokája is fizesse a Fudan Egyetem és a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítésére felvett hiteleket, vagy, hogy szeretne-e olyan egészségügyi ellátórendszert, ami XXl. századi körülményeket, orvosokat és gyógyszereket képes biztosítani a magyar polgároknak. Arra is tesznek, hogy ki mit gondol a felsőoktatás fideszesítéséről, vagy az állandó harcról az Unióval, a nyugati életfelfogással és alar-e valaki ezek helyett a türk csoda részese lenni.

Lendvai Ildikó szerint:

“Megszoktuk, hogy az ú.n. nemzeti konzultációban olyan álkérdéseket tesznek fel, amelyekből ordít a kívánt válasz. Emberpróbáló feladat elé állít pl. az alábbi gyötrelmes dilemma a következő konzultációban:

“Vannak, akik azt mondják, Magyarországot úgy lehet megerősíteni, ha alkotmányos védelmet nyújtunk a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjaknak, hogy a válságok alatt egyetlen kormány se vehesse el azokat az emberektől. Mások szerint erre nincs szükség, a válságok árát fizessék meg az emberek. Ön mit gondol?”

Én speciel azt gondolom: nézzétek hülyének a nénikéteket! Ha hagyja.”

Dévényi István kiegészítése:

Hát, az eddigi nemzeti konzultációk se voltak gyönge eresztések, de ez a legújabb… És ki fogják tölteni. És azt hiszik majd, hogy jót cselekedtek. És büszkék lesznek magukra. Én meg szomorú vagyok.

Kapcsolódó

 

konzultáció

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.