Merkely Béla kardiológus továbbra is ragaszkodik kormánykomform véleményéhez

A rektor értelmetlennek tartja az antitestvizsgálatokat is. Nem jó félelemben élni, ezért a magas rizikófaktorú páciensek illetve azok kérjék a harmadik oltást, akik attól félnek, hogy nem elég a védettségük – idézte a hvg.hu Merkely Bélát.

Merkely Béla szerint a harmadik oltásnak nincs veszélye

A Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentésére reagált, hogy a kormány augusztus 1-jétől lehetővé tette a harmadik oltás beadását azoknak, akik ezt kérik. Merkely Béla szerint a harmadik oltásnak nincs veszélye, de figyelni kell arra, hogy ki mit kap. Így az mRNS vakcina után jöhet vektor vakcina, mint az egy dózisú Janssen, míg azoknak, akik Astra Zenecát vagy Szputnyik V-t kaptak, más típusú oltóanyagra van szükségük.

A rektor megerősítette, hogy az egyetem korábbi átfogó vizsgálata szerint a kínai vakcina, a Sinopharm erősebb védettséget alakít ki a 60 éven aluliaknál, azonban nem látja értelmét az antitestszűréseknek, mert az csak a védettség egyik elemét mutatja ki.

(Ezzel szemben, Erdei Anna virológus az MTA főtitkár helyettese:

„Én immunológusként ki merem jelenteni, hogy ha nincs ellenanyag a szervezetben, akkor nincs védettség. A jó hír viszont az, hogy ha akár csak kis mennyiségben is, de jelen van a vírus tüskefehérjéje elleni antitest a szervezetben, akkor biztosított a védelem.”)

Ezzel szemben vasárnap, ahogy azt a Népszava is megírta, Karácsony Gergely főpolgármester újfent megerősítette: amellett, hogy megtiltaná a kínai vakcinával a további oltásokat, s a fennmaradó készletet visszavásároltatná a kormánnyal, átfogó, ingyenes ellenanyag-szűrés bevezetését is követelte a 60 év feletti, kínai vakcinával beoltottaknak.

Forrás

(Képünk illusztráció)

Kapcsolódó

merkely

2 thoughts on “Merkely Béla kardiológus továbbra is ragaszkodik kormánykomform véleményéhez

  • Mennyi lehet az a pénz amiért valaki ilyen proli bunkó lehet, és ez egy elismert szakember,, seggnyaló mocsok… hányinger

  • Vajon mit ajánlott orbán merkelynek? Hogy ekkora elánnal nyal csontig? Az egészségügyi miniszteri posztot? Vagy mit? Mert érezhetően eladta magát kilóra ez a jóembet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük