A kuncsorgás szégyene – Orbán Viktor két arca – Rohanás a menekülést biztosító Európai Bizottság védőernyője alá, avagy…

Miközben Orbán Viktor mint már többször kiderült kizárólag hazai használatra, folyamatosan gyalázza az Európai Uniót, addig a brüsszeli színtéren mindent elkövet, hogy mentőövet dobjanak neki és egyre rosszabb körülmények között vergődő rendszerének. Ma alighanem(!) folytatódik a kuncsorgás, újabb lépést tehet a magyar parlament kormánypárti többsége az ezerszer elátkozott “Brüsszel” felé.

“Hol a lé?”

Emlékeznek még az egyszer volt szélsőjobbos író-politikus ikonikussá vált számonkérő mondatára:

“Hol a lé?”

a maga módján így kérhetné számon Orbántól a magyar választó is, az alig néhány éve gőgösen visszautasított eurómilliárdokat, hiszen ha akkor nem viselkedik pökhendi módon a magyar kormány, most nem kellene kuncsorogni Brüsszelnek az akkor pénz töredékéért.

Újabb térdhajtás az EB felé

Ma lefolytatják az EB-vel való megegyezés érdekében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény módosításának vitáját és szavaznak is róla. Az előterjesztés – amelynek már a bizottsági jelentéseiről és az összegző módosító javaslatáról tárgyalnak a képviselők – gyorsítaná a közérdekű adat megismerésére irányuló pereket, továbbá létrehozná a bárki számára elérhető, nyilvános központi információs közadat-nyilvántartást, amely tartalmazná a költségvetési szervek, illetve a helyi és nemzetiségi önkormányzatok legfontosabb gazdálkodási adatait. Újabb másfél órában azonnali kérdéseket és kérdéseket tehetnek fel a képviselők a kormány tagjainak.

Közben Orbán….