A magyar miniszterelnök nem úgy köznapiasan, hanem intellektuálisan fickós gendertől-genderig - Városi Kurír

Sorting by

×

A magyar miniszterelnök nem úgy köznapiasan, hanem intellektuálisan fickós gendertől-genderig

Hiába a péntek, nem hallhattuk Orbánt a rádióban. A szóvivő hölgy helyettesítette, de hát könyörgöm: ő csak egy nő! Orbán közben egy uniós találkozóra Portugáliába ment, mi másért, mint harcolni. Most éppen a “gender” ellen.

Hirdetés

Fontos dolga van

A lengyel kormányfő bajtársias segítségével épp most húzatta ki a közös nyilatkozatból a “nemek közti egyenlőség”, azaz “gender equality” kifejezést. Nincs is szebb az ilyen férfibarátságnál. Valószínűleg mindketten pánikrohamot kapnak a “gender” szónak már csak a hallatán is. Szerintem valaki egyszer azt mondta nekik: kasztrációt jelent.

De itthon nélküle sivár a péntek

Micsoda össznemzeti élmény volt pl, amikor bejelentette, hogy ilyenkor fickós! Egy ország torkán akadt meg a reggeli kávé. Találgattuk, egész pontosan hogy is kell ezt értenünk. A vulgárisabb megközelítésekkel szemben én rögtön gondoltam, hogy valami magasröptű dologról van szó.
És ennyi idő után kiderült, hogy igazam van! G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke világította meg a helyzetet. Interjúja szerint

“Orbán állandóan valamiféle intellektuális izgatottsági állapotban van”.

Minden világos. A magyar miniszterelnök nem úgy köznapiasan, hanem intellektuálisan fickós. Ez mindjárt más! – írta közösségi oldalán Lendvai Ildikó.

 

gender

 

Önsajnálat és krokodilkönnyek Orbán módra

Magyarország nem kívánja összekeverni az ideológiai vitákat a nők és a férfiak közötti egyenlőség melletti szilárd elkötelezettséggel. Ezért a nemek közötti egyenlőség kifejezés helyett, a nők és a férfiak közötti egyenlőséget hangsúlyozza. Ez, a keresztényi megközelítés azonban mindig elutasításra talál

– tette hozzá Orbán Viktor.

Most érkezett!

Orbán Viktor és Mateusz Morawieczki mégsem tudta kihúzatni a gender kifejezést az uniós kormányfők által aláírt portói kötelezettségvállalásból.(hvg.)

Kapcsolódó

 

gender

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.