A modellváltó egyetemek küldetése, hogy Magyarország lokomotívjaiként húzzák előre a gazdaságot

Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a modellváltó egyetemeket fenntartó 21 alapítvány kuratóriumi elnökeivel tárgyalt az ITM épületében.

A jövő magyar egyeteme?

A modellváltó egyetemek küldetése, hogy Magyarország lokomotívjaiként húzzák előre hazánk gazdaságát, erősítsék versenyképességét – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor kifejtette: nem csupán új irányítási rendszer, hanem egy teljesen új magyar egyetemi rendszer jött létre.

A kuratóriumok valódi gazdái az egyetemeknek, amelyek leváltak az államról.

Egyetlen miniszter vagy államtitkár helyett a modellváltó intézményeknél huszonegy kuratóriumi elnök és több mint száz kuratóriumi tag felel a jövőben az oktatási és kutatási teljesítmény javításáért, a képzések színvonalának növeléséért.

 

egyetem

Az egyetemektől azt várjuk, hogy ne középszerűek legyenek, hanem kiváló, minőségi szakembereket képezzenek; az állam ehhez kész finanszírozást biztosítani, az intézmények saját fejlesztési tervei alapján – ismertette Orbán Viktor.

(MTI)

Kapcsolódó

egyetem

Egy hozzászólás itt: “A modellváltó egyetemek küldetése, hogy Magyarország lokomotívjaiként húzzák előre a gazdaságot

  • Avatar
    2021.05.05 - 09:01
    Közvetlen hivatkozás

    Keletre, mi? És közben az orbánisták szekerét tolják. Mennyire lehet szabad egy egyetem, amely fölött teljhatalma van orbánista kurátoroknak, akik akár ingyen odaadhatják egymásnak a vagyonát? És még az ÁSZ sem vizsgálhatja őket, mert a közpénzből magánvagyon lett! Legalábbis én ezt szűrtem le az eddig olvasott cikkekből. Az meg vérlázító, hogy azt mondják, a legjobb külföldi egyetemek is alapítványként működnek. Aha, csak azokat nem közpénzből – a mi pénzünkből – hozták létre, és aztán adták magántulajdonba, hanem gazdag emberek alapították, támogatják. Itt viszont milliárdokat folyatnak át az orbánista kurátorok zsebébe, akik mindenbe belepo…zhatnak.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük