A modellváltó egyetemek küldetése, hogy Magyarország lokomotívjaiként húzzák előre a gazdaságot

Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a modellváltó egyetemeket fenntartó 21 alapítvány kuratóriumi elnökeivel tárgyalt az ITM épületében.

A jövő magyar egyeteme?

A modellváltó egyetemek küldetése, hogy Magyarország lokomotívjaiként húzzák előre hazánk gazdaságát, erősítsék versenyképességét – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor kifejtette: nem csupán új irányítási rendszer, hanem egy teljesen új magyar egyetemi rendszer jött létre.

A kuratóriumok valódi gazdái az egyetemeknek, amelyek leváltak az államról.

Egyetlen miniszter vagy államtitkár helyett a modellváltó intézményeknél huszonegy kuratóriumi elnök és több mint száz kuratóriumi tag felel a jövőben az oktatási és kutatási teljesítmény javításáért, a képzések színvonalának növeléséért.

 

egyetem

Az egyetemektől azt várjuk, hogy ne középszerűek legyenek, hanem kiváló, minőségi szakembereket képezzenek; az állam ehhez kész finanszírozást biztosítani, az intézmények saját fejlesztési tervei alapján – ismertette Orbán Viktor.

(MTI)

Kapcsolódó

egyetem

One thought on “A modellváltó egyetemek küldetése, hogy Magyarország lokomotívjaiként húzzák előre a gazdaságot

  • Keletre, mi? És közben az orbánisták szekerét tolják. Mennyire lehet szabad egy egyetem, amely fölött teljhatalma van orbánista kurátoroknak, akik akár ingyen odaadhatják egymásnak a vagyonát? És még az ÁSZ sem vizsgálhatja őket, mert a közpénzből magánvagyon lett! Legalábbis én ezt szűrtem le az eddig olvasott cikkekből. Az meg vérlázító, hogy azt mondják, a legjobb külföldi egyetemek is alapítványként működnek. Aha, csak azokat nem közpénzből – a mi pénzünkből – hozták létre, és aztán adták magántulajdonba, hanem gazdag emberek alapították, támogatják. Itt viszont milliárdokat folyatnak át az orbánista kurátorok zsebébe, akik mindenbe belepo…zhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük