A Nemzeti Futóverseny bojkottjára szólítanak fel amatőr sportolók

Óriási ellenállás fogadta az amatőr futók között az először meghirdetett Nemzeti Futóverseny rendezvényét.

Természetesen már a verseny elnevezése is szokatlan a szabadidősport világában, ám miután kiderült, hogy az esemény rendezője a Digital Minds Kft. a Rogán családhoz kötődik máris bojkottot hirdetett a versenyzők egy csoportja.

Hogy tisztában lássunk érdemes felemlíteni, hogy a korábban csak résztvevőként feltűnő Sarka Kata és Rogán Cecília nemrég bevásárolta magát a Fitbalance rendezvénybe, majd meghirdették ezt az első “nemzeti” utcai futóversenyt.

A verseny lebonyolítója a Budapest Sportiroda (BSI) közel három évtizedes tapasztalattal rendelkezik futó- és triatlonversenyek, más szabadidős események megszervezésében. Az jellemző volt eddig is, hogy például Budapesten az éppen regnáló fővárosi vezetés emberei a fővédnökei egy-egy rendezvénynek. Megszokhattuk, hogy egy fővárosi félmaratonon vagy női futófesztiválon a startpisztolyt egy éppen aktuális potentát süti el Hagyó Miklóstól Tarlós Istvánon át Gulyás Gergelyig. Ám a színtiszta politika még választási kampányok idején is távol tartotta magát a szabadidősport világától.

A verseny internetes pormózása szokatlan ellenállásba ütközött

A nép hangja válogatott poénokkal utasítja el a Nemzeti Futóversenyt.

“Mi lesz a frissitőpontokon, csirkefarhát?”

– kérdezi valaki.

Jött a válasz:

“Az első frissítőn osztanák az Erzsébet utalványokat, a másodikon beválthatnák a résztvevők tetszés szerint: 2kg krumpli, 2 tő muskátli, vagy naposcsibékre.

Egy határozott kiállás

Hasonlóan az előttem szólókhoz,nem érdekel a “Nemzeti Futóverseny” by Rogán család… #bsibojkott

Van, aki már ennél is továbbment

“Sajnálom, hogy a BSI ebben részt vállal. De ahogy működik a politika, gondolom nem volt választása. ? Gondolom jövőre jön a Felcsút Félmaraton is.

Egy újabb megszólaló.

“Rogán Cecília ? ha sokat erőltetitek, nem csak ezt, de az összes BSI s versenyt bojkottalni fogom. És nem csak én…

És itt van a kutya elásva. Ez a verseny akárcsak a többi profi módon lesz megrendezve, ám kérdés egyben mekkora presztízsveszteséget kénytelen elkönyvelni a Budapest Sportiroda.

Persze jól tudjuk, ők tulajdonképpen erre a felkérésre nem mondhattak nemet. A BSI rendezvényeinek kétharmadára a főváros adja ki az aktuális útvonal engedélyeket.

Azt már az üzleti élet számos területén tapasztalhattuk, ha a NER valamelyik köre szemet vet egy-egy üzletágra, akkor minden eszközt bevetnek, hogy megszerezzék azt.

Ami különösen szerencsétlen a történetben, hogy a Nemzeti Futóverseny összes támogatója, ahogyan a Fitbalance-nál is láttuk állami cég. A rendezők ezzel tovább rombolják azt a sportszponzorációs piacot, ahol már eddig is rengeteg kárt okoztak a NER-lovagok.

Lábjegyzetben jegyezzük meg, hogy az idei szegedi síkvízi kajak-kenu világbajnokság névadó szponzora a Nemzeti Közművek. Egy-egy ilyen vébének van valódi marketingértéke, ám a helyszínen szurkolóknak és a nagyvilágban a versenyt követőknek az NKM rövidítés semmit nem jelent. Az ilyen szponzoráció valóban ablakon kidobott pénz.

Kapcsolódó

 

Egy hozzászólás itt: “A Nemzeti Futóverseny bojkottjára szólítanak fel amatőr sportolók

 • Avatar
  2019.06.10 - 13:47
  Közvetlen hivatkozás

  Szombaton tartották meg a futást, melyben eldöntötték, melyik 4 ember lehet a nemzet futója. A többi tíz, vagy százezer magyar futó – ezek szerint – nem lehet az.
  Ha már kirekesztődök inkább futó legyek, mint nemzeti. Ott nem gáz ha valaki alacsony szinten van.

  Ami elszomorít, hogy ezzel a sport szellemiségét csúfolták meg.
  A sport alapeszméjének nemzeten felettinek kellene lennie!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük