A pénz az isten, mely minket vezet!

Bonifác, a hat hónaposan örökbefogadott kutyám immár a 15. évében jár. Nem látszik rajta a kora: szívesen játszik, fut. Egyetlen baj van: időskori székrekedése lett. Naponta kap paraffin olajat, és az étrendjét is igyekszem hozzáigazítani a nyavalyájához.

Árulkodó ügyfélkapu

Amikor elvittem – még az elején – az állatorvoshoz, akkor mondta a napi kanál paraffin olajat. Aztán a doktor felhúzta a gumikesztyűt és kézzel eltávolította mindazt, ami nem akart kijönni. Erre azóta még egyszer került sor. Szegény Boninak nem tetszett a dolog, sírdogált is egy kicsit.

És hogy miért mesélem ezt el a nyilvánosságnak?

Egy jó barátom anyósa kíváncsi volt, mi minden szerepel vele kapcsolatban az ő ügyfélkapuján. Megnézte, és kiderült, hogy a beírás szerint a fenti műveletet nála is elvégezték az egyik kórházban. (Soha nem hallottam, hogy ilyesmit emberekkel is csinálnak.) De a barátom anyósa is csodálkozott nagyon, mondván, lehet, hogy idősödik, lehet, hogy a memóriája sem a régi – de azért erre a beavatkozásra emlékezne!

Szóval – az Orbán-kormány – „jóvoltából” itt tart ma az egészségügy. Kell a beavatkozások után elszámolható plusz összeg. Így mit tehetnek? A mindennapi működés érdekében átalakították a felvilágosodás egykori jelszavát, amely most így szól: A pénz az isten, mely minket vezet!

Körmendi Zsuzsa

Körmendi Zsuzsa

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük