A posta a túlélésért küzd, ne rontsa tovább a helyzetét, itt a drónos csomagszállítás magyar módra

Hatalmas gonddal küzd a magyar posta, kevés a hadra fogható munkaerő. A kormány nem kíméli őket, újabb konzultációkat tervez, legalább mi állampolgárok segítsünk a tősgyökeresen hazai vállalatnak.

Drónos csomagszállítás

A drónok rohamos térhódítása vitathatatlan, a hobbi célú felhasználás mellett egyre több területen fogják munkára a kis légi robotokat. Az egyik leghasznosabb alkalmazási területnek a csomagszállítás ígérkezik, mely forradalmi áttörést jelent a küldemények célba juttatásában – megannyi emberi beavatkozást kiiktatva. A legnagyobb csomagszállító vállalatok által is várva várt újítás most egy magyar fejlesztésnek köszönhetően akár a civil lakosság számára is elérhetővé válik. A fejlesztés lényege, hogy a rögzítő és kioldó eszköz egy átlagos repülő eszközre is felszerelhető.

Sebő Gyula feltaláló 2014-ben – eredetileg kutyák speciális képzéséhez és futtatásához – hozott létre olyan, elektromágneses elven működtetett távirányítású szerkezetet, mely akár házilag rögzíthető a drónokon, és lehetővé teszi tárgyak szállítását és kioldását.

Néhány kutyatartónak most megjelenik lelki szemei előtt, ahogy labdaimádó kedvencüket egy drónon szállított kutyajátékkal, karosszékből irányítva is futtathatják. A feltaláló alapgondolata szerint azonban a lehetőségek tárháza ennél jóval nagyobb.

A már uniós szabadalommal védett fejlesztés számára az ipar és mezőgazdaság területén is adott az igény. A csomagok rögzítése elasztikus hevederrel is történhet, melynek kialakítása meghatározza a szállítható csomag méretét vagy állagát. A csomag kioldása az eddigi eredmények alapján a levegőben kell történjen, a tökéletes működés érdekében.

Áremelés a postán

Feladta a posta: nem kézbesíti a leveleket

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük