Connect with us

Kerítésen innen

A részlegesen lemondott Balog Zoltán újabb tisztségétől vált meg

10 elkötelezett református személy „ezernyi társuk nevében": ha leváltják ezt a kormányt, mi lesz az egyházunkkal?
Megosztás

Balog Zoltán, a volt zsinati elnök korábban arról beszélt, hogy lemondott valamennyi közéleti, testületi tagságáról, ez azonban legalább egy esetben nem felel meg a valóságnak.

Jut is, marad is?

Lemondott Balog Zoltán a nehéz sorsú, kiemelkedő zenei tehetségek segítésére szerveződött közösség, a Kis Virtuózok Alapítvány tiszteletbeli elnöki posztjáról

– írta a Népszava. A lemondás tényét a szervezet alapító-alelnöke, Peller Mariann is megerősítette. Balog ezen döntését egy nappal azt követően hozta meg, hogy lemondott a református egyház zsinatának lelkészi elnöki tisztségéről, miután kiderült, hogy a volt miniszter és jelenlegi dunamelléki püspök jelentős szerepet játszott a Vásárhelyi János bűnsegédjeként elítélt K. Endre kegyelmi kérvényének kijárásában.

Ellenpélda

Ugyan Balog a dunamelléki lelkipásztorok és főgondnokok találkozóján korábban arról beszélt, hogy lemondott minden közéleti testületi tagságáról, ami a Kis Virtuózok Alapítvány esetében igaz is lehet, ám mondjuk az V. kerületi önkormányzat által létrehozott Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítványnak továbbra is ő a kuratóriumi elnöke, dacára annak, hogy már a helyi ellenzék is felszólította a távozásra.

Szerző