A szankciók…. Ja! A király meg nem is meztelen, csak ez az új divat….

Hinnye, miért is nem csodálkozik itt senki? Persze, hogy azért emeltétek meg az üzemanyag árát, nem pedig azért, mert szétloptátok ezt a szerencsétlen, megátkozott kis országot, és mérhetetlen kapzsiságotokban annyira nem hagytatok lóvét a kasszába, hogy egy kávét lehessen belőle rendelni.

Az nem zavar pubi,

hogy a világ legmagasabb szegények adóját – hivatalosan áfáját – csengetjük be minden liter rohadt benzinre, tejre, étolajra, kiló krumplira, darab zsemlére, mindenre? Hogy a melósok, tízmillió magyar kínjából hónapról-hónapra újratermelődő adó-százmilliárdokból rázzátok a rongyot, zabáljátok a konfitált libamájat a karmelitában, miközben zsírosakat böfögve arról papoltok, hogy még a hajléktalanoknak is össze kell magukat kicsit húzni, mert nehéz időket élünk?

Egy pillanatra sem sül le a képekről a bőr,

hogy miközben sehol Európában nincs ellátási zavar, az üzemanyagok ára máshol rég visszatért a két évvel ezelőtti konszolidált szintre, mindenhol mérsékelték, a lengyeleknél meg egyenesen el is törölték az áfát az üzemanyagokon, miközben nálunk az egekben van a benzin, az energia, a kenyér adója?? Hábazmeg, tényleg ennyire hülyének néztek mindenkit?

A szankciók, mi?

Nyilván a szankciók miatt repül egy 150 személyes – eredetileg, és elvileg katonai, ma már a legkevésbé sem titkoltan a Kedves Vezető magánhasználatára rendelt – monstrum luxusgép a határ túloldalára, nyaralni, meccset nézni, páváskodni a Kedves Vezetővel a fedélzetén, ugye? Brüsszel tehet róla, hogy hozzánőtt a segg..hohó……a feneketekhez a repülő, kár, hogy akkora kifutó kell neki, mert így haza nehézkes vele menni. A szankciók tehetnek itt mindenről. Arról is, hogy az aranyáron beszerzett haveri orosz energiára még dupla rendszerhasználati díjat is nyomtok, ami persze a pontagyú mangalicaszerelő zsebébe vándorol egy az egybe, onnan meg ki tudja, tán a hatvanpusztai 20.000 négyzetméter kacsaláb orbáni dácsába is, legyen miből kifűteni a kecót, meg az aranyhalakat etetni.

Nyilván Brüsszel követelte, hogy emeljétek már meg végre a Kedves Vezető, meg az egy nap alatt közellenségé avanzsált Matolcsy bérét akkorára, ami nemhogy a holdról is látszik, de addig is ér. A szankciók miatt.

A szankciók miatt épít főúri palotát az Orbán család százmilliárdokból, mi?

Brüsszel miatt szabadult el a kedves papa fantáziája, és nem tud leállni a pompával, ezért a hatvanpusztai szerény kis birtok majdcsak nagyobb szivarszobával, mint a parlament felsőháza, ugye? Azért került némi porszem a gépezetbe, gondolom emiatt volt a szokásosnál is üvegesebb szemű az éjszakai bejelentéskor Gulyás arca, mivel a Kedves Vezető eddigi jobbkeze, Matolcsy hirtelen őszinteségi rohamot kapott a parlamentben. Hogy nincs itt, soha nem is volt se szankciós, se háborús infláció, csak egy őrült van a kormánykeréknél, aki vízbe vitt, tönkretett egy országot.

A probléma nem kicsi, mivel Simicskával szemben ő – elvileg – érinthetetlen még számotokra is, ráadásul kellően hibbant, hogy akár nyílt háborút is folytasson az MNB élén volt kenyéradó gazdája a K. Vezető ellen is, és különösebb gondolkodás nélkül akár a forintot is be tudja dönteni, ha sokat piszkálják.

Eddig ő volt az etalon akinek a hátát lapogatta a karmelitában mindenki üdvözült arccal, ő a dárda hegye az unortodox közgazdaság felkent főpapjaként, az őrült illiberális kísérlet sikerének kovácsa, a NER legfőbb kegyeltje.

Alig tíz perc kellett, miután lerántotta a leplet Matolcsy a Kedves Vezetőről és pállott, hazug rendszeréről, máris megvolt a kilövési parancs. Gondolom, rövidesen ő is a szankciók áldozata lesz. Majd Brüsszel lesz az oka. Annak is.

A szankciók. Ja! A király meg nem is meztelen, csak ez az új divat.