A Telekom Veszprém tíz góllal verte a Plockot

A Veszprém házigazdaként 32-22-re nyert a lengyel Plock csapata ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, csütörtökön.

A hazaiak keretéből Rasmus Lauge Schmidt és Ilic Zoran, a vendégektől Lovro Mihic, Niko Mindegia, Fazekas Gergő, és Uros Mitrovic maradt k

Kiválóan kezdett a Magyar Kupa címvédője, ezért Javier Sabaté, a Veszprém korábbi, a Plock jelenlegi vezetőedzője már a kilencedik percben időt kért (7-3). A lengyeleknél a támadójáték és a védekezés sem működött megfelelően, így tulajdonképpen már a meccs első negyedórájának végére eldőlt a két pont sorsa (11-4). A 18. percben jött az újabb időkérés a vendégek részéről, ennek, és a cseréknek annyi hatásuk volt, hogy egy 3-0-s sorozattal némileg felzárkózott a Plock. A bakonyiak erre szintén egy hármas gólsorozattal reagáltak, és a szünetben a vártnál is magabiztosabban, 17-9-re vezettek.

A második félidő elején már tíz találat volt a két együttes között, majd a vendégek négy gólt szereztek egymás után, ekkor Momir Ilic veszprémi vezetőedző időt kért. A negyvenedik percben Omar Jahja súlyosnak tűnő térdsérülés miatt kivált a játékból, ezért a hazaiak jobbátlövő nélkül maradtak.

Tízről hat gólra csökkentette hátrányát a lengyel csapat, ennél közelebb azonban nem kerülhetett ellenfeléhez, mivel a házigazdák ismét lendületbe jöttek. Izgalmak híján a hazai szurkolók a Plock bosnyák játékosát, Mirsad Terzicet éltették, aki korábban 11 szezont töltött Veszprémben.

A legvégén ismét tízgólos különbség alakult ki a csapatok között, ami annak is köszönhető, hogy a bakonyiak mindössze 11 lövést hibáztak az egész meccsen.

Petar Nenadic kilenc, Andreas Nilsson öt góllal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Szergej Koszorotov hétszer talált be.

A két csapat tizedik egymás elleni BL-meccsén a Veszprém egy vereség és két döntetlen mellett hetedszer győzött.

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője

A Zagreb ellen elszenvedett vereség után fontos volt, hogy a mai mérkőzést megnyerjük. Petar Nenadics és Andreas Nilsson teljesítményét külön is ki kell emelnem, de az egész csapatomra büszke vagyok. Bízom benne, hogy Omar Jahja sérülése nem komoly és mihamarabb visszatérhet közénk.

Petar Nenadic, a Telekom Veszprém játékosa

A második felvonásban volt egy kisebb megingásunk, de sikerült rendeznünk a sorainkat. Zágrábban rossz napunk volt, de ez benne van a sportban. Ma ismét bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek. Remélem, hogy Jahja sérülése nem súlyos.

Javier Sabaté, az Orlen Wisla Plock vezetőedzője

Nagy öröm volt számomra visszatérni Veszprémbe. A Telekom jobban játszott ma, rászolgált a győzelemre. Sok technikai hibát vétettünk, amely megbosszulta magát. Előre kell tekintetünk, mert fontos mérkőzések várnak ránk.

Marcel Sroczyk, az Orlen Wisla Plock játékosa

A legjobb formánkat akartuk nyújtani, de nem sikerült. Ki kell javítanunk a hibáinkat, lelkiismeretesen kell dolgoznunk a továbbiakban is.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája

A csoport, 9. forduló:

Telekom Veszprém-Orlen Wisla Plock (lengyel) 32-22 (17-9)
Veszprém:
 Corrales, Cupara (kapusok), Elderaa 4, Elísson 1, Jahja 2, Ligetvári, Lukács, Mahé 1, Marguc 3, Nenadics 9 (1), Nilsson 5, Pechmalbec 3, Sipos, Strlek 3, Vailupau 1.
Plock: Jastrzebski, Witkowski (kapusok), Daszek 2 (2), Dawydzik, Koszorotov 7, Krajewski 1, Lucin 3, Pérez Arce 1, Piroch 2, Serdio Guntín 3, Sarmiento, Sroczyk, Susnja, Terzic, Yasuhira 1, Zsitnyikov 2.

FC Porto (portugál)–PSG Handball (francia) 33-35 (17-16)
SC Magdeburg (német)–GOG (dán) 36-34 (21-18)
C.S. Dinamo Bucuresti (román)–HC PPD Zagreb (horvát) 27-27 (14-13)

Az A-csoport állása: 1. PSG Handball 16 p (+39), 2. Telekom Veszprém 15 p (+28), 3. SC Magdeburg 12 p (+17), 4. C.S. Dinamo Bucuresti 10 p (+1), 5. GOG 7 p (-5), 6. Orlen Wisla Plock 5 p (-23), 7. HC PPD Zagreb 6 p (-19), 8. FC Porto 1 p (-38).

A hét győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Veszprém jövő csütörtökön a román Dinamo Bucuresti vendége lesz, a három sikerrel és hat vereséggel rendelkező Szeged pedig jövő szerdán a norvég Elverum otthonában lép pályára a BL csoportkörében.

Forrás: MTI / Vehir.hu

Küzdelmes veszprémi siker a horvát bajnok ellen