Küzdelmes veszprémi siker a horvát bajnok ellen

A Telekom Veszprém házigazdaként 32-28-ra legyőzte a horvát PPD Zagrebet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, csütörtökön.

A Telekom Veszprém a PPD Zagreb elleni mérkőzés 21 percében megszerezte a 10 000. Bajnokok Ligája találatát, mely eddig csak a Barcelonának és a THW Kielnek sikerült

A nagy iram miatt a gólok mellett elkapkodott lehetőségekkel kezdődött a meccs, eleinte a veszprémiek és a magasabb átlagéletkorú zágrábiak is vállalták a gyors játékot

Miután a vendégek lefékeztek, megtörték a hazaiak lendületét, és 5-2-es hátrányukat követően egy 5-1-es sorozattal fordítottak. Ráadásul Omar Jahját könyöksérülés miatt az első félidő hátralévő részére elveszítette a Magyar Kupa címvédője, Kentin Mahét pedig a hetedik percben lecserélték, és csak a második félidő második felében küldték vissza, akkor viszont piros lappal azonnal kiállították.

A 21. percben Andreas Nilsson megszerezte a házigazdák kilencedik gólját a meccsen, ez volt a Veszprém tízezredik találata a BL történetében. Ezt a határt korábban csak a Barcelona és a német THW Kiel tudta átlépni.

Ünneplésre csak a lelátón volt lehetőség, mert a pályán minden hazai hibát kihasznált a horvát együttes, ezért Momir Ilic vezetőedző időt kért. Ellenfelük jó védekezése ellenére a bakonyiak egy 4-1-es szériával újra előnybe kerültek, és a szünetben egy találattal vezettek.

A második felvonás első felében is nehéz dolga volt a Veszprémnek a nyitott védekezést is jól alkalmazó horvátokkal szemben. A 44. percben vezettek először hárommal a házigazdák, azonban a PPD Zagreb három percen belül egyenlített. 

Erre a hazaiak egy 5-1-es sorozattal reagáltak, majd mindkét oldalon voltak hibák, amelyek izgalmassá tették a hajrát. Az utolsó három percből kettőt emberelőnyben játszó veszprémiek Omar Jahja révén biztosították sikerüket, amely a vártnál sokkal nehezebben született meg.

A házigazdáknál Petar Nenadic hat, Jahja és Gasper Marguc öt-öt góllal, Vladimir Cupara 11 védéssel zárt. A túloldalon Zeljko Musa ötször, a magyar válogatott Leimeter Csaba háromszor talált be, Dino Slavic pedig 11 lövést védett.

A két együttesnek ez volt a 26. egymás elleni mérkőzése a nemzetközi porondon, a Veszprém négy vereség és két döntetlen mellett huszadik alkalommal győzött.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája

A csoport, 7. forduló:

Telekom Veszprém-PPD Zagreb (horvát) 32-28 (16-15)
Veszprém:
 Corrales, Cupara (kapusok), Elderaa 3, Elísson, Ilic 1, Jahja 5, Lauge, Ligetvári, Mahé 1, Marguc 5 (2), Nenadics 6, Nilsson 3, Pechmalbec 2, Sipos 2, Strlek 2, Vailupau 2.
Zagreb: Panjtar, Slavic (kapusok), Cavar 1, Cupic 2 (2), Dodics 3, Gojun 2, Grahovac 3, Gyibirov 3, Kavcic 2, Klarica 1, Kos, Kraljevic 2, Leimeter 3, Musa 5, Sirotic, Srna 1.

PSG Handball (francia)–GOG (dán) 41-36 (16-16)
C.S. Dinamo Bucuresti (román)–Orlen Wisla Plock (lengyel) 32-27 (15-14)

A hat győzelemmel és egy döntetlennel álló Veszprém jövő szerdán Zágrábban lép pályára, a két sikerrel és öt vereséggel rendelkező Pick Szeged pedig ugyanazon a napon a szlovén RK Celje PL vendége lesz.

Forrás: MTI

A Pick Szeged magabiztosan győzte le a Celjét