A tüntetésszervező arca és álarca

Tuareg, az ismert kormányellenes aktivista, ahogy sokan mások szintén nem érti mire jó sétává oldani egy kormányellenes tüntetést, a dolog rákfenéjét eléggé szubjektíven ugyan, de az egyik szervező Gulyás Balázs tudatos aknamunkájában  látja. Tény, hogy ellentétben a dühös tüntetőkkel a jókedvű sétálok még soha nem buktattak rendszert.

A mi kis Matuskánk

Teccenek tudni, aki a hidat Biatorbágynál felrobbantotta, és kisiklatta a vonatot. Van nekünk is egy ilyenünk. Akinek ugyanez a feladata: kisiklatni, ami jó irányba indul.

Most megint bemászott középre. És már viszi is el a tömeget a Parlamenttől minél távolabb. Nehogy már valami félnivalója legyen Orbánéknak. A holnapi tüntetésről beszélek, persze. Ami kedélyes sétává lett alakítva menet közben, remélve, hogy a harmadik alkalomra már csak pár lézengő megy el. Mert ez a CÉL. Nem, nem a tömegé, hanem azé, aki mindig ugyanezt teszi. És profin teszi. Erre tartják ugyanis.
A mi kis Matuska Szilveszterünket Gulyás Balázsnak hívják. Volt alkalmam vele személyesen is találkoznia nyolckerben többször. Én SZDSZ-es voltam, ő MSZP-s. Én a magam útján váltam azzá, Ő meg családi hagyományból. Apuka Medgyessy egyik tanácsadója, anyuka Gurmai Zita, legutóbb épp az MSZP EU-képviselője. Jól beágyazott kőszoci család. Akik minden eszközhöz hozzáférnek, amit csak a párt nyújtani tud. Média, lóvé, ami csak kell. Márpedig kell, nehogy valaki más legyen az utcai tömegdemonstrációk vezetője. Mert a végén még történne valami. Az meg nem érdeke a Fidesznek, meg a vele csendben kollaboráló műellenzéknek.

Tán teccenek emlékezni, hogy is indult a netadós móka

Egy Nemes Balázs nevű srác kezdte szervezni, tartottak már párezer embernél, mikor a semmiből hirtelen megjelent Gulyás Balázs. És mivel Nemes Balázs civil volt, nem rendelkezett akkora olvasottságú és nézettségű tömegmédia-kapcsolattal, mint a Mibalázsunk. A Gulyás. Így aztán szépen elszipkázta a már szerveződő tüntetéstől a zembereket. Hogy aztán szétsétáltassa őket a városban, amíg ki nem fáradnak. Tán azt sem teccenek tudni, hogy a legnagyobb demonstráció végén mi történt.
Épp végeztek Budán a nulla kilométerkőnél – hogy mit kerestek ott, egyszerű: semmit. Végülis vihette volna a népet Biatorbágyra is. Illetve hát tulajdonképpen pont ezt tette. És mikor a nép visszaindult Pestre, elkezdték kiabálni, és tömegesen: gyerünk a Kossuthra! És Mibalázsunk, a gulyás, aki szeret csordát terelgetni, minden sameszával együtt, és minden ott levő hangosítást használva mást nem tett, mint lebeszélte erről a zembereket. Hogy miért? Tudjuk. Mert a Kossuthon akár még történhetett volna is valami. Az meg kerülendő.
És most megint beszuszakolta magát központi szervezőnek. Merthát kellett a többieknek a médiaháttér, annak meg Mibalázsunk a kulcsa. Bárhol megnyilatkozhat, bármennyit, szereti a Fideszsajtó is, na. Van is miért. Tömegoszlató ereje felér öt karhatalmi ezredével. És már viszi is a tömeget el a Parlamenttől. Ez a dolga a mi Matuskánknak: kisiklatni a népvonatot.

Van egy javaslatom a tüntetés résztvevőinek holnapra

Fütyüljétek ki a picsába, mikor el akarja indítani a szokás szerint semmibe vezető menetet a Kossuthról. Aztán, mivel Juhász Péter rájött végre, hogy kinn kell maradni, csatlakozzatok hozzá. És maradjatok is ott. Ameddig csak bírtok. Ahol ezt megcsinálták a környező országokban, ott bukott a diktatúra. Ahol meg a nép hagyja magát az orránál fogva vezetni a Matuska-féléktől, ott nem lesz semmi. Illetve hát dehogynem. Diktatúra.
Bármeddig.
(Forrás: Tuareg blogja)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük