“Akart a fene DK-s lenni!” – Adtál-vették Molnár Gyulát, méghozzá a tudta nélkül! – Ez mégis kinek lehet az érdeke? Na ugye…..

Molnár Gyula drámai interjúban gyakorlatilag hazugsággal vádolta meg Tóth Bertalant. Akart a fene DK-s lenni – így értékelte az elmúlt hetek fejleményeit Molnár Gyula volt MSZP-elnök, akinek párttagságát felfüggesztette pártja vezetése, mivel Karácsony Gergely, Tóth Bertalan és Gyurcsány Ferenc megállapodása értelmében 2022-ben a DK frakciójába kell beülnie.

Molnár-kereskedelem?

A megállapodásról Molnár az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: nem az ő kérése volt, bármit mond Tóth Bertalan MSZP-társelnök és Molnár Zsolt budapesti elnök-pártigazgató. Molnár szerint

Tóth és Karácsony úgy írták alá a megállapodást, amivel őt átadták a dk-nak, hogy arról ő előzetesen nem tudott.

A megállapodás szerinte annak ellentételezése volt, hogy

Hiller István és Komjáthi Imre mögé beállt a DK Pesterzsébeten, illetve Csepelen, ezért cserébe adták át Molnárt a tudta nélkül a DK-nak. Arról meg végképp nem volt szó, hogy ezért felfüggesztik a tagságát az MSZP-ben

– tette hozzá a volt MSZP-elnök.

Egyszer kértek tőle valamit….

Molnár Gyula szerint ő végrehajtotta a párt kérését, hogy induljon, és majd a DK frakcióba üljön, így nem érti, pontosan mi a probléma.

Mint arról korábban beszámoltunk: egy héttel ezelőtt az Egyenes beszédben bemutatták a dokumentumot, amit Gyurcsány Ferenc, Tóth Bertalan és Karácsony Gergely írt alá, és amiről Molnár Gyula most azt mondta, előzetesen semmit nem tudott róla. Hozzátette:

ő van a legjobban megdöbbenve, hogy ennek ilyen következményei vannak. Nem áll félre, az utolsó percig harcolni fog az igazáért az MSZP-ben, és be fogja bizonyítani, hogy ő járt el pártszerűen

Molnár Gyula szerint az előválasztás egy kiváló dolog,

de ha ezt így csinálják, akkor pont azt veszítik el, ami miatt Karácsony Gergely nyert két évvel ezelőtt.

Az MSZP-vezérkar által visszahívott baranyai jelölt, Szakács László esetéről Molnár Gyula elmondta:

Szakács esetében egy vélelemre alapozza a pártvezetés a döntését, az ő esetében egy félreértelmezésre.

Hozzátette:

nincs napirenden a DK-ba történő belépése.

Molnár Gyula szerint 2022-ben mindenkinek újra kell definiálnia magát, a baloldalnak és az általa szélsőjobbnak nevezett Jobbiknak is.​

Forrás

Nincs itt valami ellentmondás?

Molnár Gyula, aki 2002 és 2010 között Újbuda polgármestere, majd 2016 és 2018 között az MSZP elnöke volt, Újbudán indul a Demokratikus Koalíció jelöltjeként az előválasztáson. Ha az előválasztáson és 2022-ben is nyer, a DK-frakcióba tervez beülni. Molnár Gyula az ATV Híradójának kijelentette: „valóban, 2022-ben, ha és amennyiben megnyerem az előválasztást, ha és amennyiben megnyerem a nagy választást, akkor a DK frakcióba fogok ülni.”

Arra a kérdésre azonban, hogy ha 2022-ben tényleg beül a DK frakciójába, elhagyja-e az MSZP-t, Molnár Gyula nemmel válaszolt.

Harangozó Tamás szerint:

Molnár Gyula pályafutása véget ért az MSZP-ben: “Természetesen azzal, hogy egy másik párt színeiben és másik párt frakciójában kíván beülni, azzal egyben azt a döntést is meghozta, hogy egy másik párt színeiben is kíván politizálni a jövőben.

Tarjányi Péter olvasata:

“Olvasom, hogy Újbudán a DK jelöltjeként indul az előválasztáson az MSZP egykori elnöke Molnár Gyula…Amennyiben az előválasztáson, illetve a 2022-es választáson is nyer a Demokratikus Koalíció frakciójába “ül” és ott folytatja politikai pályáját. Ez mind szép és sok sikert neki,

Mégis, kinek az érdeke?

Minden esetben érdemes megnézni, hogy kinek áll érdekében egy történés. Ebben az esetben az ellenzéki oldalon nehéz olyan tömörülést megnevezni, akinek a fenti ciri-buri jót tett.

Akkor?

 

molnár

2 hozzászólás

 • 2021.06.22 - 07:23
  Közvetlen hivatkozás

  Ki kapta fel ezt a sztorit? Gondolkodni sem kell! Minden kis nézeteltérés hatalmas hírverést kap, ezért az ellenzéki jelölteknek és pártoknak össze kell tartaniuk, mert a szennyirodalom abban a percben óceánná dúsítja az kisebb nézetkülönbségeket is! Nyerni pedig csak úgy lehet, ha egyetértés van!!

  Válasz
 • 2021.06.22 - 09:43
  Közvetlen hivatkozás

  Úgy tudom, hogy az előválsztásnál van egy olyan szempont is, hogy ha a versenyben induló jelölt győz, akkor nyilatkoznia kell, hogy melyik fralcióba ül be, ez nem egy szerencsés ötlet, mert csak a függetleneknél lenne ennek értelme, párt tagnál ez nem logikus, ezért problémás Molnár esete is, és ha van egy ellentmondásos eset, akkor azt fel kell oldani, mert csak békében, jó hangulatban lehet neki vágni az előválasztásnak.Molnár Gyula emberi oldalát nagyon kedvelem, kár őt belerángatni egy kétes ügybe, ő pedig legyen vagány és maradjon az MSZP-ben, ő oda való, ott már bizonyított, és főleg akkor ismertem meg, amikor a Nap hírében, a kedvenc műsoromban megismertem sokoldalúságát.Az MSZP fő küldetése a szociális és egészségügyi ügyek vitele, támogatása,ebben most kiváló.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük