Ajaj! – A regnáló “finomhangolja” az önkormányzati törvényt!

Azt már ismerjük, hogy milyen, amikor egy közszolga azt mondja, hogy nyugi, minden marad a régiben, nem akarunk változtatást, esetleg finomhangolunk kicsit. Ez Magyarországon a 4. Orbán-kormány olvasatában egyenlő azzal, hogy bármi megtörténhet.

Az állam lezártnak tekinti az önkormányzati rendszer átalakítását,

nincs tervben további nagy szerkezeti változtatás, és marad az önkormányzatok feladatfinanszírozási rendszere, amelyben ugyanakkor “finomhangolások” szükségesek

– mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének éves küldöttgyűlésén, kedden, Budapesten.

Az államtitkár hangsúlyozta: lezártnak tekintik az önkormányzat és állam közötti hatásköri megosztást, amelyet az önkormányzatok eladósodottsága és a feladataik alulfinanszírozottsága miatt, illetve azért változtattak meg, mert a kormányzat mást gondolt egyes feladatok – például az oktatás és egészségügy – ellátásáról.

Lehetnek még anomáliák a rendszerben, amelyeket kezelni kell, de összességében működőképesnek tartja a közös hivatali modellt és a feladatfinanszírozásra történő áttérést. Szükség van arra, hogy minden település megválassza saját képviselőit, polgármestereit.

(forrás: mti)

A Fidesz felszámolhatja a kerületi önkormányzatokat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük