Alföldi Róbert: ajajajjjjj… avagy védjen meg téged az Origo….

Ma reggel, 9:52-kor érkezett három kérdés az Origótól, név szerint Kovács András újságíró-hírszerkesztőtől – kezdte Facebook-bejegyzését Alföldi Róbert.

“Nahát, rögtön felébredtem,

mert azért ez mégiscsak egy nagy nap, hogy az Origo meg is kérdez valamiről, nem csak úgy kitalálja vagy kikövetkezteti, hogy mit is válaszolnék. Persze a három kérdés nem annyira rólam, inkább egy másik színházrendezőről szólt, akit most nagyon meg kell védeni, mert bántották.

Igen, eléggé ízléstelen mondat hagyta el az előző miniszterelnök úr száját, de annál pontosabban nem tudtam volna a három eléggé irányzott kérdésre válaszolni, mint az tette a Színház- és Filmművészeti Egyetem Intézetvezetői Tanácsa, amely még napokkal ezelőtt egy nagyon okos és tiszta nyilatkozatot adott közre.

Gondoltam ezt elküldöm, és hátha lehozza az Origo. Ez persze csak egy álmodozó gondolat volt, de azért, hátha mégis…

Aztán erre már nem került sor,

mert nem is kellett, hogy sor kerüljön, mert 9.02-kor a következő cikk került ki az Origora.

fotó: A.R. közösségi oldala

Valahogy nem stimmelnek az időpontok….

És ugyan engem név szerint nem említ az írás, de azért az én arcom van a főoldalon. Mert azért ugye, tudjuk, amit tudunk…

Időpontok, tények, újságírói etika, szakmai hozzáállás, keresztényi tisztesség, heteroszexuális, férfias egyenesség, gerinc az nem fontos, lényegtelen.

Más a fontos. Bármilyen áron. De azért ennél egy kicsit ügyesebben kellene csinálni.
Vagy ez sem számít…?

Akit meg kell védeni, azt meg kell védeni.

Na, köszönöm, engem ne védjen meg soha az Origo. (Na, mondjuk ez a veszély nem fenyeget…)))) És hát túl magas labda lenne, ha idézném az elmúlt években, rólam elhangzott, még az inkrimináltnál is cifrább mondatokat. Nem is idézem.

Csak egyet kérdezek:

nem kellene ilyen elánnal védeni a diákokat is a Színház és Filmművészeti Egyetemen, akiket bagázsnak neveznek egyes színházvezetők, miközben csak a saját céljaikért, igazukért, kultúrájukért és jövőjükért emelik fel a szavukat?

De Isten ments, hogy az Origo!

P.S. Nem elszigetelt esetről van szó, mivel olvasom, hogy Ascher Tamással is kísértetiesen hasonló dolog történt.

És P.S. 2. Nagyon ajánlom mind az Origo, mind Kovács András, mind a Nemzeti Színház jelenlegi vezetőjének figyelmébe ezt a Nyílt levelet! Tanulságos. Komolyan! Vagy legalább is annak kellene lennie.”

szanyi

3 hozzászólás

 • 2020.08.18 - 19:18
  Közvetlen hivatkozás

  Mi van ebben az országban? Ismételt “szocializmus”? Nem akarok élni!
  Ezt még nem írtam!!! A gondolataimat nem lehet elküldeni?

  Válasz
 • 2020.08.18 - 21:27
  Közvetlen hivatkozás

  Mi van ebben az országban? Egy senki fékevesztett hazugságainak ad terepet a baloldali médium? Megdöbbentő. Hol van ilyenkor a cenzúra? Ja, az csak a baloldalon van!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük