Gyurcsány: “nem leszek 2022-ben miniszterelnök, házelnök, és még ki tudja micsoda…”

Kis túlzással aki mikrofonközelbe került az elmúlt napokban, mondott valami baromi bizalmas értesülésre hivatkozót Gyurcsány Ferenc terveiről. Most eljött a pillanat, amikor a történet főhőse megunta és “sajátszájjal” zárta le a találgatás-cunamit.

“Zárjuk le ezt a gyerekes beszélgetést!

Nem az a kérdés, hogy mi lesz velem, hanem az, hogy mi lesz Magyarországgal.
Magyarországnak új kormány kell! Ezért dolgozom. Egy olyan párt élén, amelyért egy garast nem adtak volna kilenc éve, ma meg a legerősebb ellenzéki párt.

Nem elég győzni. Utána sikeresen kormányozni kell. A sikeres kormányzásnak sok feltétele van. Az egyik, hogy a kormány mögött erős, egységes, felelős frakciók, pártok álljanak. Tapasztaltam, hogy mihez vezet ennek hiánya.

Azt szeretném, ha az európai demokraták sikeres kormányt alakítanának és vezetnének a következő választás után. Abban látom dolgomat, hogy a Demokratikus Koalíció pártként és frakcióként erős, stabil hátországot teremtsen egy ilyen kormánynak. Vezetni szeretném ezt a pártot, és frakciónkat.

Nem kell találgatni, üzenni, szivárogtatni, helyettem beszélni….

Ha mondani szeretnék valamit, elmondom. Így egyszerűbb és könnyebb, valamint elkerülünk értelmetlen konfliktusokat.

Nem leszek 2022-ben miniszterelnök, házelnök, és még ki tudja micsoda. Szolgálni fogom az új kormányt. Ez az ambícióm. Semmiképpen se több.

Zárjuk le ezt a lehetetlen beszélgetést!

Kérem. Van itt egy sor dolog, ami ennél sokkal fontosabb.”

2021

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük