Államosították, tönkretették – 3000 milliárd kéne a víziközmű-szolgáltatás rendbetételére

Emlékeznek még, mekkora mellénye volt az akkor is regnáló kormánynak, hogy az imperialista, undorító kapitalista hordák lerabolják Magyarországot és azonnal. bármi áron vissza kell szerezni a vizközmű-szolgáltatás felett a nemzeti irányítást? Hát sikerült!

3.000 milliárdos hiátus

Szakmaiatlan ámokfutás, lehetetlen munkakörülmények és napi megélhetéssel küzdő dolgozók jellemzik a víziközmű-szolgáltatást Magyarországon

– írta Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett újabb figyelmeztető levelében az Alföldvíz Zrt. szakszervezete.

Miskéri László szakszervezeti vezető szerint a víziközmű-szolgáltatókat sújtó kormányzati intézkedések tönkretették a 22 ezer embert foglalkoztató ágazatot, amely végnapjait éli. A szakszervezeti vezető szerint 3000 milliárd forint hiányzik a rendszerből.

„Az üzemeltetési költségek megnőttek, hiszen nagyon sok korszerű víztisztító mű lépett be a rendszerbe, nagyon sok új szennyvíztisztító telep, ennek az üzemeltetése lényegesen nagyobb költséggel zajlik, mint a korábbi időszakban. Megnőtt a vegyszerköltség, energiaköltség, ezeket a költségeket nem lehet érvényesíteni sehol, hiszen 2012-es, mínusz 10 százalék a díj. Ez okozza mondhatni a legnagyobb problémát a munkavállalóknál is, hiszen ahogy egyszer valahol fogalmaztam egy rendezvényünkön, lehet, hogy a vízműves dolgozók egyszerű emberek, de nem ostobák”

(forrás: HírTV)

Termálvíz melegíti a kisvárdai stadion gyepét – a gyerekek meg éheznek

Szegény szegények, akik a fideszesek szerint megérdemlik, hogy csak ennyijük van

Az energia világpiaci ára zuhan, így az árak akár a felükre is csökkenthetők lennének

 

2 hozzászólás

 • 2018.02.04 - 12:17
  Közvetlen hivatkozás

  a 3 ezer milliárd meg van Dagadt törpe ellopta a magánynyugdij pénzét!!! Gyerünk vissza !!!!

  Válasz
 • 2018.02.04 - 12:26
  Közvetlen hivatkozás

  A kirablás 1990 után kezdődött. Az Orbán csak fokozta a kirablást és nem csak a vízműveknél. Ami számomra még undorítóbb, hogy az árak az égig érnek és nem csak a víz- csatorna díjaknál hanem az összes közműnél. Bérek a kacsa segge alatt, de az árak lassan elérik fejlett nyugat európai országok szintjét.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük