….és akkor Rákosi elvtárs érezte, hogy nem élt hiába….

Lezsák Sándor nem kispályás, harminc éves Fidesz-programot vizionál. Meg is teszi, amire csekély erejéből telik, hogy meghálálja azokat az adófizetői milliárdokat – szám szerint  12-őt – amit az általa grüdolt Lakitelek Népfőiskolára kapott. 

Kedves naplóm, ….

A magyar országgyűlés alelnöke rendszerető ember, naplót vezet hivatalos közösségi oldalán. Ide posztolja ki rendre, hogy a főnök könnyen nyomon követhesse, mi mindenre hajlandó posztja és megélhetése megtartásáért.

Legutolsó bejegyzése – szám szerint a 195. – egy zártkörű választókerületi gyűlésről tudósít, képekkel fűszerezve a száraz hátsónyalást:

“Napló/195: Szombat délután, Bócsa, Hungarikumok háza, zártkörű választókerületi gyűlés a kampány helyi szervezőinek. Közel kétszázan hallgattuk meg Németh Szilárdot, a Fidesz elnökségi tagját, a Nemzetbiztonsági bizottság alelnökét. Ezt követően Lenkei Róbert a kampány technikai részleteiről beszélt és régi, de tanulságos kampányfilmeket vetített. Magam az elmúlt, közel három évtized tapasztalatait, élményeit, sikereket és kudarcokat idéztem föl.”

Rákosi szelleme lengte be a termet

A fenti tudósítás alapján remek lehetett a hangulat, sokat tanulhattak a választók meggyőzéséről a régi idők oktatófilmjeiből. Azt ugyan nem nevesíti, hogy mely időkből való filmeken okultak, lehet találgatni.

Lezsák amúgy az MDF-ből való kizárása után megalapította a Nemzeti Fórumot, ekkor érte a megtiszteltetés, hogy megismerkedhetett Orbánnal:

“Nem kellett bélyegző vagy aláírás, azóta is tart az a kölcsönös bizalom, ami ott kialakult, amit nekem nem kell évente megújítanom. Később én kötöttem meg a miniszterelnök úrral a koalíciós megállapodást is 1997-ben, egy éjszaka alatt beszéltük át a lehetőségeket.” (mandiner.hu)

A feladatairól, amit tenni szándékozik velünk, így gondolkodik:

“A kultúra területén a nemzettudat reneszánszának kell következnie. Ennek szellemében készülő történelmi filmekre, regényekre, internetes játékokra van szükség. Feladatunk a magyar minőség megerősítése, tudatosítása, ami egyúttal élményforrássá is válhat.  A szocialista egymás mellett élősködés időszakának vetünk véget, nekünk értékeket kell teremtenünk.”

A fiatalságról is van elképzelése:

“Van egy alapelvem: az iskolának elsősorban nem tudósokat kell nevelnie, hanem jó embereket. Ahol lehet, működjön lovasoktatás, uszodaprogram, értékőrző programok.”

Ez utóbbit – ha lehet – nála, Lakitelken tegyék, kifejezetten állami pénzből, vagyis továbbra is belőlünk tervez megélni.

Hiszed, nem hiszed, de igaz – Lezsák és Lakitelek újra támad

A legmocskosabb provokátorok: Boros Péter, Lezsák Sándor, Szakály Sándor

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük