Állatkerti Halloween: jelmezben, arcfestéssel, vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyermekeknek 200 forint a beugró

Halloweeni programokkal, köztük bátorságpróbával, rémmesékkel, boszorkánykonyhával, mérgező növények standjával, jövendőmondással, családi tökfaragással és filmvetítéssel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert péntek este. A jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyermekeknek csak 200 forint lesz a belépőjegy, mindenki más 5500 forintos áron válthat jegyet az állatkerti halloweenre – írják az állatkert MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Elő-borzongás….

Bár Halloween, azaz mindenszentek előestéje csak jövő héten lesz, a budapesti állatkertben pénteken, október 28-án tartják meg az állatkerti Halloweent. Napközben az állatkert az ilyenkor szokásos rendnek megfelelően lesz nyitva, majd kora este bezár,

18 órakor pedig újra kinyit, már az állatkerti halloweenre érkezők előtt. A programok 18 órától 22 óra utánig tartanak, az állatkert területét pedig 23 óráig kell elhagyni – áll a közleményben. Mint kiemelik, 18 és 22 óra között több mint húszféle folyamatos program várja az érdeklődőket.

Lesz még….

 • A Főkapu térnél szelfiponttal,
 • a Japánkertben bátorságpróbával és cosplay jelmezesekkel,
 • a Barlangteremben élőszobrokkal és halloweeni kézműveskedéssel,
 • az Ausztrál ösvénynél mikromágiával, a vombatkifutó mellett logikai asztallal és ördöglakatokkal,
 • a Bagolyvárnál rémmesékkel,
 • a Pákásztanya bejárata közelében boszorkánykonyhával, valamint félelmetes és mérgező növények standjával készülnek a szervezők.
 • Családi tökfaragás is a Pálmaház teraszán és a Cápasuli közelében.
 • A Piknik parkban jövendőmondó és mécsesek ösvénye,
 • a Varázshegyben rovaros bátorságpróba, rémisztő arcfestés és állatkerti filmek vetítése,
 • a Holnemvolt Várban pedig óriáspókháló-szövés várja a közönséget.
 • három helyszínen lesz TapiZoo, kézbe vehető állati “alkatrészekkel”, és
 • működnek majd a Vurstli zóna játékai, köztük a több mint 110 éves Schäftner-körhinta is.

<<< Olvasson bele friss híreinkbe! >>>

A kert több pontján találkozhatnak a látogatók gólyalábasokkal, és lesz állati kalandjáték is a Magyar Színházzal.

Az állatházak, beltéri bemutatóhelyek közül a Pálmaház, az Akvárium, a Krokodilház, az Ausztrálház, a Sárkányház és a Cápasuli lesz nyitva, valamint a Nagyszikla belsejében található Varázshegy mind a 16 bemutatótere is látogatható lesz.

A különleges halloweeni hangulathoz az állatkert négy különböző pontján látványos fényfestés járul majd hozzá. Az est folyamán két alkalommal, 19 órai és 21 órai kezdettel tartanak oroszlánfóka show-t, cápa látványetetést, patásbemutatót, illetve bemutatják az állatkerti elefántcsaládot is.

Az érdeklődőket több ismeretterjesztő előadásra is várják,

például a Cápasuli kulisszatitkairól, a holdkertekről és egyéb érdekes témákról. Mint kiemelik, a Főkapu téren 20 és 21 órakor “Szerencse kereke” kvízjáték, a Holnemvolt Várnál 20 órakor lószerszámos zsákbamacska lesz. Három helyszínen három alkalommal háromféle tüzes produkció is látható lesz, köztük az Anima Prizma bemutatója, a Tűzfészek tűzzsonglőrjei és az Aserdus tűztánc. A részletes program az állatkert honlapján érhető el.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!