Álrendőrök garázdálkodtak Budapest belvárosában, igazi bilincs kattant a csuklójukon

Az 55 éves román férfi és társa május 30. és június 5. között Budapest V. kerületében rendőrnek kiadva magukat több külföldi turistát igazoltattak, majd drogot és hamis pénzt kerestek náluk. 

A férfiak átvizsgálásra elvették a sértettek pénztárcáját és a benne talált pénz kis részét visszatéve a “tüzetes” ellenőrzés után visszaadták. A zsákmányuk cirka 100.000 forintra rúgott, amivel több turistát kopasztottak meg. Ez ám a hungarikum!

Az elkövetők kedden este szintén rendőrnek adták ki magukat, és két német állampolgárt igazoltattak. Elkérték a pénztárcájukat, majd amikor visszaadták az egyik nőnek feltűnt, hogy 300 euróval kevesebb van a tárcájában. Erre utánuk ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte őket segítségért kiáltott. Egy járókelő hívta a rendőröket, és a kiérkezésükig visszatartotta az egyik férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a román állampolgárt üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, társát továbbra is keresik.

(forrás: police.hu)

A turista-fosztogató ellenőr – maffia – igazi Hungarikum

Hungarikum a turistaszezonra bazírozva: 2 pohár pálesz 225.000 forintért – videón a bukás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük