A turista-fosztogató ellenőr – maffia – igazi Hungarikum

A Deák tér környékén dúló hős magyar férfiak – nem menekültek! – kifejezetten a helyismerettel nem rendelkező és nem sportos alkatú külföldiekre, vidékiekre, egyedül lézengő fiatalokra specializálódó  ellenőrök. Cikkünk a a BKV közleményével frissült.

Magyaros vendégszeretet

A 24.hu BKV-figyelő rovata adta hírül, hogy évek óta visszatérő panasz, hogy az ellenőrök egy csoportja vegzálja a külföldieket, könnyű prédát látva a magyarul nem beszélő turistákban. Az alábbiakban Adél levelét olvashatják, akinek az a célja, hogy mi utasok álljunk ki azokért, akiket vegzálnak:

„Elképesztően felháborító, ahogy a Deák téren a külföldi fiatalokat, diákokat szisztematikusan terrorizálják a BKK-ellenőrök, maximálisan visszaélve munkaköri feladatukkal, feltételezem, saját zsebre dolgozva. Célzottan kihasználják, hogy a külföldiek nem beszélnek magyarul, ők meg nem beszélnek társalgási szinten idegen nyelvet, a magyaron kívül nincs másik nyelv, amin lehetne velük kommunikálni.

Ellenőrzés címszó alatt jogtalanul

kiveszik a külföldiek kezéből az érvényes, abszolút szabályosan vásárolt bérletet, jegyet, majd a személyi igazolványt, az egyetemi hallgatók státuszát igazoló papírt és azzal zsarolják a külföldit rettenetesen tört angol nyelvtudásukkal, hogy nem adják vissza a hivatalos dokumentumokat, az érvényes, szabályos bérletet, jegyet pedig összetépik és így megsemmisítik, ha nem fizet azonnal készpénzben a kiszemelt áldozat 8000 forintot.

A nyomaték kedvéért még fenyegetőznek rendőrséggel, hangsúlyozva, hogy akkor viszont már 16 000 forint a büntetés, csekk esetén pedig 32 000, tehát nagyon megérné helyben, azonnal 8000 forintot adni, ha szeretné a hivatalos dokumentumokat visszakapni a szerencsétlen kipécézett külföldi és végre mehetne tovább.

Sokan, rengetegen fizetnek.

Mert megalázó, hogy bűnözőként bánnak velük egy tömegben, holott van szabályos jegyük, bérletük, nem lógnak, fizettek azért, hogy igénybe veszik a budapesti tömegközlekedést. Felháborító. Szégyen!

Azt sem értem, hogy a magyar utasok, akik szem- és fültanúi naponta, naponta többször az ilyen jeleneteknek, miért nem védik meg a külföldieket. Miért nem segítenek? Szerencsétlenek mire felfogják, hogy egy maffia stílusú trükk áldozatai, addigra már tudatlanul, naivan kiadták a személyes dokumentumokat, jegyet, bérletet a kezükből és ott állnak teljesen kiszolgáltatva, megalázva.

Meddig fogják még terrorizálni a külföldieket a Deák téren?

Muszáj lesz a külföldi médiában figyelmeztetni a Budapestre utazókat a lesből támadó ellenőrök zsarolási módszereire és felkészíteni mindenkit, hogyan tudja adott esetben kivédeni ezt az egyértelműen a külföldieket célbavevő megalázó támadást? Esetleg mindenkinek kellene egy kötelező túlélő-kurzust abszolválnia mielőtt Budapestre látogat? Vagy ez egy új marketing talán?”

Mindez itt történik, 2018 Magyarországán a szemünk láttára. Nap, mint nap. Ne fordítsa el a fejét!

Cikkünk megjelenése után az alábbi közleményt kaptuk a BKV sajtó osztályától, amelyet elnézéskérésünk mellet adunk közzé:

„Az oldalukon ma 7:55-kor megjelent cikkhez az alábbiakat fűzzük hozzá.  Tájékoztatjuk, hogy 2012. szeptember 1-je óta a jegy- és bérletértékesítési, ellenőrzési feladatok a Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK) kerültek, ez a tevékenység nem Társaságunk hatásköre, így „BKV-ellenőrökről” sem beszélhetünk.”

 

Az annyira féltett magyar kultúra: „mocskos nigger, a k@rva anyádat…”

Hat és fél óra után vették észre, hogy elhunyt egy férfi a villamoson

Deutsch Tamás Brüsszelben retteg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük