Amit szabad Jupiternek…. piál a parlament, akár munkaidőben is + Hofi

Az évtizedek óta ismert „jelenség”, hogy a parlamenti büfében fillérekért lehet ebédelni, mintha csak egy szociális, üzemi étkezde lenne szerény fizetésű alkalmazottaknak. De azt is tudjuk, hogy alkoholos italokat is mérnek munkaidőben, ami az ország összes munkahelyén tilos. Kivéve a Kossuth tér 1-3-at.

Hamvába hullt javaslat

Székely Sándor függeetlen (ISZOM) országgyűlési képviselő megpróbálkozott azzal, hogy a Ház hozzon magára nézve kötelező érvényű döntést, hogy a Parlament épületében is tilos legyen az alkoholos italok értékesítése, fogyasztása.

Az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága két független képviselő igen szavazata mellett kormánypárti és ellenzéki egyetértésben elutasította Székely Sándor javaslatát, amely a házszabályt szigorította volna a képviselők (és munkatársaik) alkoholmentes munkavégezésének ellenőrizhetőségével.

A Szanyi Tibor pátját erősítő képviselő, rámutatott, hogy javaslata a kellemetlen mendemondák elkerülése érdekében részint megtiltotta volna az Országgyűlés területeire az alkoholos italok bevitelét, illetve fogyasztását, részint pedig a gyanús esetekre nézvést megteremtette volna az alkoholszondás ellenőrzés lehetőségét.

A pártkatonák többsége azonban ragaszkodik a bódult állapotban való tevékenységhez fűződő előjogaihoz, s elutasította a kezdeményezést.

A képviselő csalódottságának adott hangot, mert a világ számos parlamentjében szigorú alkohol- és drogtilalom van, amelyet kellő szigorral, adott esetben kiképzett kutyák segítségével ellenőriznek, így például Londonban, a világ legelső parlamentjében is.

Véleménye szerint a magyar kivagyiság ismét győzedelmeskedett, s a magyar képviselők jottányit sem engednek még a leginkább elutasított pökhendiségükből sem.

Az Országház Bora

A nemzeti hagyomány szerint a Kárpát-medencei magyar történelemnek már a legelső aktusa, a vérszerződés is a borhoz kötődik – emlékeztetett a díjak átadása előtt mondott köszöntőjében az Országgyűlés elnöke.

Kövér László hangsúlyozta, a magyarság és a bor kapcsolata messze túlmutat egy mezőgazdasági kultúra művelésén.

“A bor, a szőlőművelés mindig velünk volt történelmünk fényes és vérzivataros századai során, ahogyan az elmúlt bő két esztendőben is”

– fogalmazott.

Az Országház Bora célkitűzése változatlan: a hivatalos parlamenti vendégeinket magas minőségű, magyar borokkal megkínálni, a nyertesek hírnevét pedig – a sajtón keresztül is – öregbíteni – fogalmazott Kövér László.

Olaszrizling kategóriában első helyezést ért el a Fodorvin Családi Pincészet 2020-as Aszófői Olaszrizling borával, a furmint kategória idei legjobbja pedig Béres Szőlőbirtok és Pincészet 2017-es Béres Tokaji Lőcse Furmintja lett, de hogy mi a helyzet az őshonos fajtákkal megtudhatja, ha elolvassa a cikk folytatását a Respublika.hu-n.

Kapcsolódó

parlament

 

One thought on “Amit szabad Jupiternek…. piál a parlament, akár munkaidőben is + Hofi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük