Antigender hisztériáért jár a rangos díj?

Barsi_Balazs

A városi Kurír olvasói nemrégen értesülhettek arról, hogy Barsi Balázs ferences szerzetes is megkapta a hozzá hasonlóktól a “szellemi honvédelemért” osztogatott díjukat. Ez eddig az ő belügyük, az a díj a legjobb helyre került. Március 15-én azonban ugyanez a szerzetes a kiemelkedő tudósoknak odaítélt Széchenyi-díjat is megkapta. Az Élet és Irodalom szerzője ezt már nem hagyta szó nélkül.

Egy kitüntetés margójára

A Széchenyi-díjat “eddig olyan komoly tudományos életművel rendelkező, iskolateremtő egyéniségeknek ítélték oda, mint Falus András, Kelemen János vagy Pléh Csaba” — emlékeztetett az ÉS szerzője, Huszár Ágnes. (A rendszerváltást követő felszabadult években, sok évtizedes mellőzöttség után olyan kiváló és eredeti közgazdász is a Széchenyi-díjat vette át Göncz Árpádtól és Antall Józseftől, mint Liska Tibor, a vállalkozói szocializmus programjának kidolgozója — a szerk.)
Barsi Balázs ferences szerzetes, a Sümegi Sarlós Boldogasszony Kegytemplom templomigazgatója a 2019-es kitüntetés indoklása szerint „kiemelkedő színvonalú hittudósi és nagy hatású tanári munkájáért, valamint a generációkat megérintő lelkiségi irodalmat gazdagító publikációs tevékenysége elismeréseként” léphetett a Széchenyi-díjasok közé. Életműve azonban a korábbi díjazott kiváló tudósok közül “egyikhez sem hasonlítható, publikációs tevékenysége egészen más regiszterben helyezhető el” — olvastuk az ÉS-ben (“Egy kitüntetés margójára” március 21. ).

Antigenderista eskü

Huszár Ágnes Barsi “atya” legnagyobb hatású tevékenységei közül a szerzetes “Antigenderista eskü” néven terjesztett szövegét emelte ki. “Ez 2017. augusztus 21-én, Szent Pius pápa napján született, napjainkban számos magyarországi katolikus templomban terjesztik, a hírek szerint már sokan fel is esküdtek rá” — írja a cikk szerzője.Az immár Széchenyi-díjas “tudós” arra szólítja fel a hívőket, hogy

“minden pillanatban vessék meg, ítéljék el a gender­ideológia minden tételét”…

“Genderideológia”? Milyen ismerős ez a kifejezés az Orbán-rezsim egyik legutóbbi hisztériakampányából. Túl sok értelme ugyan nincs, mert csak befolyásolható és tudatlan emberek számára kijelölt “ellenségként” működik ez a fogalom.
Huszár Ágnes így fogalmaz:

“A társadalmi nem tudományos fogalma körül nem alakult, nem is alakulhatott ki ideológiának nevezhető egységes nézetrendszer.
A genderideológia tehát pontos definícióval nem rendelkező pszeudotudományos elnevezés, jelentése, használati köre bizonytalan, ennek megfelelően tetszés szerint használható. Nincsenek tételei, nincsenek követői, aki ellene harcol, szélmalmokkal hadakozik.”

A gyűlölet céltáblái

Barsi szerzetes “atya” céltáblái „a homo-, bi-, transz- stb. szexuálisok”, de különösen “azok, akik elfogadják, nem ítélik el, talán még segítik is őket.”
Az “Antigenderista eskü” elfogadói kötelezik magukat arra, hogy a politikai életben, a nevelésben, a gyógyászatban, a médiában, a szóhasználatban, az öltözködésben, a viselkedésben és mindenféle megnyilatkozásban üldözik a kipécézett szexuális kisebbségek egyenjogúsításának támogatóit. Nem feledezik meg ez az épületes szöveg a gyermekek örökbefogadásának korlátozásáról, valamint arról sem, hogy házasság, család kizárólag egy férfi és egy nő között képzelhető el — szerinte. Persze nincs helye az “antigenderisták” világában a nők elnyomása, hátrébb szorítása, jogkorlátozása ellen küzdő mozgalmaknak, civileknek sem.
A kegyes keresztény “atya” persze a szerinte beteges hajlamú emberek “gyógyítását” is megígéri, mert tele van “szeretettel”, de azokat, akik nem a hozzá hasonló középkori szellemben gondolkodnak a másik emberről, a “Sátán” küldötteiként bélyegzi meg.

Nincs itt semmi látnivaló

2019. március 15-én természetesen nem kirívó már az “atya” Széchenyi-díja. Rangos kitüntetést kapott itt Döbrentei, Takaró is. (Lásd a VK cikkét itt.) Ez egy ilyen rezsim. Zsák a foltját.
Legfeljebb az a kérdés, hogy a mindennapokban hogyan működik a szellemi kútmérgezők összjátéka. A kormány szócsövei eszelik ki, hogy most éppen a “gender” legyen a gyűlölet új célpontja, és erre repülnek rá rajokban a Barsi Balázshoz hasonló figurák, vagy a “holdudvarból” jönnek az újabb és újabb ötletek, amelyeket a kormánypropaganda karmesterei hasznosíthatnak? Majdnem mindegy is: amit Barsi csinál, az manapság Széchenyi-díjat ér…

2 hozzászólás

  1. Bence szerint:

    Tamás Tibor elolvasott egy szubkultúrájának megfelelő fékezett habzást az ÉS-ből és tollat ragadott. Mindemellett fingja nincs Barsi Balázsról.

  2. a szerző szerint:

    A katolicizmusnak van nagyon jó, tiszteletre méltó, szerethető arca is, és borzasztó arca is. Ferences pap is megjelenítheti Assissi Szent Ferenc lenyűgöző példáját is, de éppen az ellenkezőjét is. Ferenc pápa katolikus, ferences személyiség. Barsi is az. Mindenki eldöntheti, melyikük melyik oldalra tartozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.