Komolyan kérdezem: miért kell mindenre ráhúzni valami oda nem illő baromságot? A MAZSIHISZ kezdeményezése kiváló ötlet lenne, ha nem akarnának mindenáron még egy bőrt lenyúzni róla.

Hajrá!

Már magában az is dicséretes, hogy megszervezik különböző vallású magyar, hangsúlyozom “magyar” fiatalok közös focizását és azt, hogy a családtagjaik ne csak szurkolhassanak nekik, de még azon túl is egy családi napon jól érzik magukat.

Az, hogy egy ilyen nap a vallási toleranciát is szolgálja, természetes és nem cél. Annyira biztos nem cél a természetes, mint ahogy azt a MAZSIHISZ közleménye sulykolni igyekszik. Az persze feltűnhet mindenkinek, hogy a szervezethez tartozó zsidó csoportok nem képviselteik magukat ellentétben a például a Hit Gyülekezetével.

A közlemény:

A vallási tolerancia jegyében felekezetek közötti focibajnokságot és családi napot rendez a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szeptember 1-jén Budapesten, a kőbányai Merkapt sportpályán.

A szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy immár negyedik alkalommal játszanak majd barátságos mérkőzéseket a magyar – keresztény és zsidó – felekezetek 14 év, illetve 10 év alatti képviselői, a rendezvény célja az összetartozás megtapasztalása, erősítése.

A bajnoksággal párhuzamosan tartandó családi napon a résztvevők és hozzátartozóik kipróbálhatják az arcfestést, az ugrálóvárat és a különböző családi vetélkedőket

– fűzték hozzá.

Közölték: szeptember 2-ától húsz csapat részvételével ismét megrendezik az egész országot átfogó Tolerancia Kupát is, a harmadik alkalommal meghirdetett eseménysorozat célja, hogy a különböző felekezetekhez tartozó magyar gyerekek a sport segítségével közelebb kerüljenek egymáshoz.

Az idén az eseményt szervező Mazsihisz mellett Berettyóújfalu, Solt, Poroszló, Kakucs, illetve Kőbánya katolikus közössége, a kiskunhalasi, a nógrádsápi, a hévizgyörki református és a pilisi evangélikus gyülekezet, valamint a Hit Gyülekezete küldi el csapatait a 10 év és a 14 év alattiak kategóriájában.

Mint írták, a torna mára komoly rendezvénnyé nőtte ki magát, védnökei között van Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

Végezetül nem szívesen bár, de csendben felidézünk egy XX. századi magyar politikusnak, bizonyos Kádár Jánosnak tulajdonított mondást:

“Elvtársak, a krumplileves legyen krumplileves!”

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét