Sorting by

×

Ellenzéki “csipkelődés” célkeresztjébe került Márki-Zay Péter, de mire jó ez?

A szakértők szerint nem szerencsés húzás az ellenzék csipkelődése Nem gondolja ártalmasnak az ellenzéki oldal kisebb nézeteltéréseit Horn Gábor. Az elemző szerint mind Gyurcsány Ferenc szombati Facebook-posztja, mind Donáth Anna korábbi kritikája is csak csipkelődésnek fogható fel Márki-Zay Péter irányába.

Hol van már 2018

Egy autópálya melletti benzinkúton állt a legközelebb az egységhez az ellenzék a 2018-as választás idején. Vona Gábor, a Jobbik elnökeként találkozott Szél Bernadettel, az LMP akkori vezetőjével a borsókúti pihenőhelyen. A tárgyalások nem zárultak sikerrel, végül nem fogtak össze a pártok, a Fidesz-KDNP pedig újabb kétharmados sikernek örülhetett. Az ellenzék helyzete drasztikusan megváltozott 4 év alatt. A pártok ezúttal összefognak, az előválasztáson pedig a közös jelöltet is megtalálták.

Az összefogás ellenére kisebb súrlódások így is jellemzik az együttműködést. Szombat reggel Gyurcsány Ferenc lepte meg a közvéleményt, amikor Facebook-jára azt írta ki, hogy Márki-Zay Péter arra kérte, hogy ne kampányoljon a jövőben. Ezt az állítást Márki-Zay Péter azu ATV híradónak cáfolta. Egy héttel korábban pedig a Momentum elnöke, Donáth Anna kritizálta Márki-Zay Pétert az úgynevezett migránsszámláló felállítása miatt- összegzi az elmúlt heteket az atv.hu.

„Ezek az eszközök, ezek a mondatok szerintem nem szerencsések”

– emelte ki a Republikon Intézet igazgatója.

Mit érnek a “beszólások”?

Horn Gábor úgy látja, az ellenzéki szavazók ezeket a csipkelődéseket megbocsátják, a kérdés szerinte az, hogy a bizonytalan választókat befolyásolják-e ezek az apró beszólások.

„Magában a kampányfinisben, tehát az utolsó 3-4 hétben, amikor dübörög az egész dolog, amikor tulajdonképpen eldől a választás – hiszen még egyszer a bizonytalanok fogják ezt a választást eldönteni – akkor azt gondolom, hogy ez kifejezetten ártalmas lenne, ha nem tudna egy egységet felmutatni az ellenzék. De messze vagyunk még ettől szerintem. Most is jó lenne egy fegyelmezettebb együttműködés kívülről szemlélve, de könnyű ezt kívülről szemlélni, belülről ez sokkal bonyolultabb”

– magyarázta Horn.

Nem könnyű időszak ez!

Ember Zoltán Levente szerint ezek a megjegyzések nem jutnak el a szélesebb rétegekhez, ő inkább az egységes ellenzéki kommunikációt hiányolja.

„Nem ezek az egyéni csipkelődések jutnak el hozzájuk, hanem sokkal inkább az a benyomás alakul ki a hétköznapi kommunikációban, hogy minden politikai erő külön beszél és mást mond. Ez viszont azt a képet festheti fel nagyon sok ember számára, hogy igen nehéz lesz nekik együttműködni és igen nehéz lesz nekik vezetni az országot” – mondta a szakértő.

Az Iránytű Intézet elemzője elmondta, a várható január eleji ellenzéki listaállítás után az eddigieknél is fegyelmezettebb ellenzéki politizálásra számít.

Fejeződik be az atv.hu cikke!

Hasonló

csipkelődés

átver

Egy hozzászólás itt: “Ellenzéki “csipkelődés” célkeresztjébe került Márki-Zay Péter, de mire jó ez?

  • 2021.12.13 - 10:47
    Közvetlen hivatkozás

    Változatlanul az a véleményem, hogy ahogy a programot és a listát, a nyilvánosság kizárásával tárgyalják meg, az efféle ellentéteket is úgy kellene rendezni. Nem szerencsés pl. MZP kedvelőit összeugrasztani GYF kedvelőivel, stb. Később, ha nyertek, majd lehet vitatkozni a Parlamentben. Hol vannak azok a régi, érvekkel és olykor nyomdafestéket tűrő beszólásokkal fűszerezett hozzászólások? Amikor nem a mocskolódásé és a házmesteri büntetéseké volt a főszerep? Most, hiába van vitakultúrája az ellenzéknek, csak kitérő válaszokat vagy személyeskedéseket kapnak. Remélem, ez jövőre megváltozik.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.