Az elmúlt három évtized legmocskosabb kampánya zajlik

A TV2 épülete előtt tiltakozott és petíciót adott át a televíziónak szerdán Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt és több ellenzéki politikustársa.

A lakájmédia újabb és újabb határokat lép át

A tiltakozás előzménye, hogy a csatorna előző esti hírműsorában egy nő azt állította, hogy László Imre XI. kerületi polgármesterjelölt korábban szexuálisan zaklatta és meg akarta erőszakolni.

Karácsony Gergely a helyszínen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az elmúlt három évtized legmocskosabb kampánya zajlik, pedig a választás tétje senkit sem mentesít az alól, hogy betartsa a legelemibb politikai és becsületbeli szabályokat. A fideszes hatalom és az őt kiszolgáló lakájmédia azonban újabb és újabb határokat lép át – fogalmazott a politikus.

„Nem tűrünk tovább”

– szögezte le a főpolgármester-jelölt, hangsúlyozva, hogy a Tények című műsorban igaztalanul vádolták meg László Imrét, és az érintettnek nem adtak lehetőséget arra, hogy elmondhassa a saját álláspontját. A műsor semmilyen sajtóetikai szabályt nem tartott be, amikor „mindenfajta bizonyíték, komolyan vehető tanúvallomás nélkül” fogalmazta meg a vádat.

Karácsony Gergely közölte, hogy este fél hatra a televízió épülete elé hívják a szimpatizánsaikat.

László Imre nyomatékosan állította, hogy a Tények hazudik, az ellene felhozott vádak közül pedig semmi sem igaz. Bejelentette, hogy az ügyben sajtó- és polgári pert is indít a csatorna ellen, valamint büntetőfeljelentést tesz.

Ha harc, hát legyen harc!

Az újbudai polgármesterjelölt azt mondta, emberileg hatalmasat csalódott fideszes ellenfelében, a kerületet vezető Hoffmann Tamásban, mert akár ő rendelte meg a lejárató anyagot, akár csak tudott róla, „óriásit csökkent a szememben”. A politikus, aki azt üzente a XI. kerületi polgármesternek és a Fidesznek, hogy „ha harc, hát legyen harc”, és azt is megjegyezte, amíg ellenfelei hazugsággal, lejáratással és gonoszsággal akarnak harcolni, addig ő tisztességgel.

V. Naszályi Márta I. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt azt mondta, azok számára, akik a gyűlöletkampányt gerjesztik és fenntartják az a legfontosabb, hogy megőrizzék a hatalmukat és befolyásukat, az ellenzéki politikusokat viszont egy jobb város, egy jobb élet és a gyermekeink jobb jövőjének reménye hajtja. Hozzátette, nem engedhetik, hogy egyenként levadásszák őket, mert azzal azt üzennék az állampolgároknak, azt is hagyni fogják, hogy velük is megtegyék.

A sajtótájékoztató végén Karácsony Gergely és László Imre bemehetett a TV2 épületébe, ahol átnyújthatták petíciójukat, amelyet be szeretnének olvastatni a Tények szerda esti műsorában. A petícióban többek között arról írnak, hogy az önkormányzati kampányt a Fidesz „hányingerkampánnyá zülleszti”, az érvelő viták helyett pedig bűncselekményekkel, a „lakájmédia által terjesztett hazugságok sorozatával” akarják lejáratni az ellenzéki jelölteket.

Perek következnek

Miután az iratot átadták, egy kérdésre válaszolva Karácsony Gergely azt mondta, amennyiben a szöveg nem hangzik el a műsorban, akkor minden lehetséges politikai és jogi eszközt felhasználnak az igazuk bizonyítására.

Karácsony Gergelyt kérdezték arról, a Borsban megjelent fotóról, amin a lap állítása szerint Horváth Zsolt, Zugló DK-s alpolgármestere látható egymillió forinttal a kezében. A főpolgármester-jelölt azt felelte, Horváth Zsolt már tájékoztatta arról, hogy a fotó hamisítvány és az ügyben perelni fog.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/500494947174371/

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük