Az Európai Bizottság még hisz a magyar normalitásban – közleményben hazudtolta meg az Orbán-kommunikációt

Hiába, európai nézőpontból egy ország kormányának kutya kötelessége az igazat közvetíteni polgárainak. Kerítésen belül mi már tudjuk, hogy így kellene lenni, de nálunk ez messze nem így működik. Az Európai Bizottság közleményben próbálja elmagyarázni, hogy újra linkel a regnáló.

Ki figyel oda?

Az Orbán-kommunikációnak sikerült közpénzen elhitetni a haza lakóinak zömével, hogy egy igazság létezik: az övék. Az unió intézményeit annyira lejáratták, hogy még azoknak a jelentős része is tesz arra, amit mondanak, akikhez egyáltalán eljut.

Az Európai Bizottság közleménye

Téves az értesülés, miszerint az Európai Bizottság megtámadta volna az úgynevezett babaváró hitelprogramot. Ezzel szemben a magyar hatóságok maguk kezdeményeztek egyeztetést az Európai Bizottsággal a hitelprogram kapcsán. A Bizottság a mai napig nem adott ki semmilyen hivatalos állásfoglalást a programról, és vizsgálatot sem indított ez ügyben

– reagált hivatalos közleményében az Európai Bizottság. Hozzátették:

az állami támogatásra alkalmazandó EU-szabályok egyébként nem vonatkoznak a magánszemélyeknek adott támogatásokra, és nem kérdőjelezik meg „a magyar kormány örvendetes családpolitikai céljait”, hanem az uniós versenypolitika részeként a gazdasági szereplők közötti verseny torzulását hivatottak meggátolni.

Beindult a Fidesz-gépezet

Szombaton először a Magyar Nemzet írt arról, hogy

„csökkentené az állam által nyújtott babaváró támogatás kezességvállalási szintjét az Európai Bizottság, mivel álláspontja szerint a rendszer jelen állapotában uniós versenyjogot sérthet”.

A lap értesülései szerint a kormányzatot, mely folyamatosan egyeztet az unióval, meglepte a brüsszeli ellenkezés. Ezután érkezett Rétvári Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárának sajtótájékoztatója ráerősítés gyanánt:

„Brüsszel az előzetes egyeztetési eljárásban kifogásolta a magyar kormány által bevezetni kívánt babaváró támogatás bankokon keresztüli folyósítását.”

A sorban vasárnap Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára következett, aki a Magyar Rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban beszélt arról, hogy

„a családtámogatási programot ért támadás még egy ok arra, hogy májusban irányváltást kényszerítsünk ki Brüsszelben”.

Brüsszelnek a programmal kapcsolatban elsősorban versenyjogi felvetései vannak, de

“valójában ez egy jogi köntösbe bújtatott támadás a magyar családtámogatási rendszer ellen”.

Hát kit érdekel ezzel szemben az uniós közlemény? Meg az igazság? “Mimagyar” pontosan tudja, hogy ezek ott Brüsszelben csak azon dolgoznak, hogy szegény jó, öreg Orbán vezérnek minél több álmatlan éjszakája legyen. Ja, hogy mi is az Unió polgárai vagyunk? Ugyanmá’!

Forrás

Kapcsolódó

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük