Európa tyúkesze

Belehúzott az öregfiú, gyönyörű igazmondásokkal vétette magát észre, most aztán valóban bicskával ette a vattacukrot. – A 19. hét összefoglalója.

Kezdődött azzal, hogy a minielnök Bernard Henry-Lévy francia filozófust arról az egyszerű tényről tájékoztatta, hogy aszondja:

„Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője.”

Köszönjük szépen, Felcsúton ezek szerint olcsóbb lett a tojás, és a hízók is szépen esznek. A továbbiakat nem szükséges idézni. Ha csak a negyede elhangzott (de hát az egész elhangzott, mert Bernard macskakörmök között hozta a Le Point-ban), már az is bőven elég egy kiadós kivizsgáláshoz.

Talán még az erdoganos rész az, ami egyszer majd bekerül az Orbán Viktor teljesen eszement mondásai című gyűjteményes kötetbe. „Egy dolgot kell tudnia róla. Hatalmas focista. Mint én. És van valami, ami közös a focistákban: az az izom a hát alsó részén. (…) És amikor először találkoztunk, megtapogattuk egymás hátát.”

Ehhez csak annyit tennék hozzá a magam egyszerű ministráns tempójával: Jézusom, sergess meg!

Medvéket a kampányba!

Európa DNS-e ezek után állami göbzire szállt (tudjuk, ha repked, mindig átutalja a szállítási költséget Csányi Sándornak), a hét további részében erdélyi óvodások körében mutatkozott, dalolt és énekelt, akárcsak Rákosi pajtás, ha kopasz lenne, bizisten összetéveszteném vele. Nem is tudtam, hogy ennyire szereti a gyermekeket. Lányokhoz, asszonyokhoz is szólt, igazi, hamisítatlan 52-es kampány az, amit nyom, de arra rá nem jövök, hogy kinek a naplóját használják hozzá akkurátusan, eddig csak a Goebbelsére lehetett ráismerni bizonyos motívumokból. (A “Három gyerek, három szoba, négy kerék” De Gaulle-tól, a “Rosszabbul élünk, mint négy éve” idősebb George Bush kampányából lett elcsórva, ezek sose szoktak semmit maguktól kitalálni.)

A gyerekek után jöhetnének a csíkszeredai medvék. Ha fölmerülne, hogy azokkal is milyen jól lehetne kampányolni, adnék hozzá egy kampányfilm-ötletet. A képsorokban, amelyeket leadhatna a Zem1 meg a többi lakájtévé, egy Nagy-Magyarországot a mellére tetovált málnapásztornak kellene feltűnnie, a szemeteskukára pedig ráírnám, hogy Brüsszel. Ott turkászolna az órjás medve, aki mindjárást a DNS-hez lépne, gyöngéden átölelné, meglapogatná az izmot a hát alsó részén, majd összevágná a bokáját, tisztelegne, s azzal búcsúzna el, hogy föltétlenül meg szeretné puszilni a nagy világnemzeti vezető lába nyomát. Kérlek alássan, mondhatná erre Orbán, és az árvízi védekezésből ismert gumicsizmája sarkát nekikoccanthatná egy máramarosi sziklának. Úgy szikrázna, mint a rosseb. Itt, ezzel az igen hatásos pillanattal érne véget a reklámfilm. (Ha valaki lopni szeretné, szabadon viheti, az övé.)

A Tiborcz-gyerek nem közszereplő

A Kúria kimondta, amit már régóta vártam, a minielnök veje nem közszereplő, nem lehet csak úgy leszólítani az utcán. Egy 2016-os esetet vizsgáltak meg forró nyomon, és mostanra, mikor már Tiborcz István, aki Tiborcz-gyerekként kezdte a pályafutását, 32. lett a magyar milliárdosok listáján, az derült ki, hogy voltaképpen se tőle, se az apósától nem lehet semmit se kérdezni, pláne ha pénzről van szó.

Támogatom ezt, ne leskelődjünk a párna alá, legyen eztán így. Azzal a megszorítással, hogy azokban a városokban (Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely stb.), ahol T úr cserélte ki a villanykörtéket (ld. Elios-ügy), eleve nem lehetne az említett urat megszólítani, különösképp este, mert a töksötétben eleve nem lehetne őt felismerni. Az pedig, hogy a gyér világításban csak úgy odalépünk valakihez, és azt kérdezzük, nem Tiborcz úrhoz van-e szerencsénk, igen életszerűtlen.

Javaslom, hogy fejlesszük tovább ezt a szép hagyományt, és a jövőben Mészáros urat se lehessen kérdezni (a földvásárlások idején ő maga megtette a megfelelő lépéseket, már ami a megkérdezhetetlenséget illeti), és általában kapjanak mentességet azok a fideszes politikusok, akiknek vaj van a fejükön vagy loptak.

Közszereplő a jövőben csak Bangóné lehessen, meg a nyomdász, aki kipattintotta a töriérettségi tételeket. Lehessen rájuk kígyót-békát kiabálni, és lehessen őket megbélyegezni, ők a nemzet megrontói. Köszönöm szépen, jöhet is a 20. hét!

Előzmény

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük