Parádés indoklással dobták vissza Szél Bernadett feljelentését: szerintük Tállai, a NAV elnöke a köz érdekében járt el.

Azért azt mégsem lehet, hogy végleg banánköztársaság legyünk. Feljelentettem Tállai elvtársat, a Nagy Benzinárcsökkentőt hivatali visszaélés miatt – írta november 16-án Szél Bernadett a Facebookon.

Az LMP elnöke azután lépett, hogy Tállai András fideszes képviselő, államtitkár és NAV-elnök eldicsekedett vele, hogy „állampolgári megkeresésre” „eljárt” „a Mezőkövesden és térségében tapasztalható üzemanyagárak tekintetében”, és ennek „eredménye” az lett, hogy a MOL csökkentette a benzin és a gázolaj árát a városban.

A feljelentésben az állt, hogy felmerül a hivatali visszaélés alapos gyanúja

Szél feljelentésében az áll, hogy ezek alapján felmerül a hivatali visszaélés alapos gyanúja. Azzal érvel, hogy amikor egy államtitkár és NAV-elnök a hatáskörét túllépve gyakorol nyomást egy piaci cégre, az neki mint „a körzet országgyűlési képviselőjének jogtalan előnyt okoz, mivel azt a látszatot kelti, hogy a választókerület lakóinak bármit el tud intézni, még a benzinár csökkenését is”.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint azonban erről szó sincs. Elutasító határozatukban kifejtik, hogy bűncselekmény nem történt, ezért nem is indítanak eljárást. Az indoklásban többek között kijelentik, hogy a körülmény, miszerint a választókörzet képviselője egyeztetést kezdeményezett a MOL-lal, „arra utal, hogy Tállai András országgyűlési képviselőként a köz érdekében járt el.”

(forrás: 444)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét