Bajban mutatkozik meg nemcsak az igaz barát, hanem az igaz tájékoztatás is!

Ami helyes: elrendelték a kijárási korlátozást. Nem vagyok szakember, nem tudom, kellett volna-e előbb is, de az jó, hogy most megtörtént. Jó annak ellenére, hogy be leszek tagolva Dürrenmatt nyomán “Az öreg hölgyek látogatása” bolti óráiba, ezzel az erővel mostantól, mint egy számháborúban, a homlokomra ragaszthatnám a születési anyakönyvi kivonatomat.

Bár ha jobban meggondolom,

így legalább ezekben az órákban a vásárlók viszonylag ifjabb korcsoportjához fogok tartozni, ami már ezer éve nem fordult elő. De akár tetszik ez nekem, akár nem, ez a lépés a biztonságunkat szolgálja.

Azt persze eddig is tudtuk,

hogy ezt a kormány már az egészségügyi törvény felhatalmazása alapján is nyugodtan megtehette. Csoda, hogy nem szakadt rájuk a parlament plafonja (kár lett volna a szép csillárokért), amikor azt hazudták, hogy a négyötöd hiányában béna kacsaként majd semmit sem tehetnek a járvány ellen. Annyira cinikusak azért szerencsére nem voltak, hogy teátrálisan eljátsszák a bénaságot, és direkt elmulasztják a szükséges lépéseket. Győzött a józan ész, és persze a közvélemény nyomása.

Ezért aztán a cinizmust máshol kellett kiélni, nehogy a gyomrukra menjen

A külügyminiszter nagy garral bejelentette, hogy csakis az (amúgy eddig kudarcos) keleti nyitás menti meg az életünket: Kínához és a Türk Tanácshoz fordultak. Lám, Kínától vásárolhattunk is maszkokat (ne firtasssuk, hová lett az állítólag a börtönökben gyártott napi 25 ezer, meg az a milliónyi, amiről Orbán már egy hete beszélt), és Törökország is engedélyezte, hogy vásároljunk tőle. Ami igen derék dolog, én is örülök, a kipcsak maszk épp olyan jó, mint más. “A bajban mutatkozik meg, ki az igaz barát”- dicsérte őket Szíjjártó.

Egész nap vártam, hogy valamit mondjon arról is:

az Európai Parlament ma megszavazott nekünk 2000 milliárd forintnyi, a védelemre használható támogatást. De most semmi “igaz barát”-ozás.

Hát igen

A bajban mutatkozik meg nemcsak az igaz barát, hanem az igaz tájékoztatás is.
Persze lehet, hogy az Unióról csak azért hallgatnak, mert ott ma távszavazással, digitális technikával döntöttek. És, mint tudjuk, ez ördögtől való cselekedet, igaz magyar embert rá nem vinné a lélek.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük