Bajnai Gordon: büntetőfeljelentést teszek ismeretlen (Anonymus) tettes és persze a mögötte álló felbújtók ellen!

Újra megszólalt Bajnai Gordon volt miniszterelnök, mivel „a Fidesz-média” több cikkben foglalkozott személyével „az általuk »Városháza-gate«-ként emlegetett ügy keretében”. Mint Facebook-bejegyzésében írta, „az elmúlt egy hétben felém zúduló szennyáradat még engem is meghökkentett, pedig már átéltem néhány rágalomhadjáratot. Ezért ültem le még egyszer bejegyzést írni az “ügy”-ről.

“Kelet-európai paranoia: az ember azt képzeli, üldözik – és tényleg üldözik.” Esterházy Péter: Hrabal könyve

Az elmúlt egy hétben felém zúduló szennyáradat még engem is meghökkentett, pedig már átéltem néhány rágalomhadjáratot. Ezért ültem le még egyszer bejegyzést írni az “ügy”-ről.

A kormánypárti sajtóból és kormánypárti politikusoktól eredő, becsületembe gázoló számtalan kijelentés alapja egy illegálisan készített és célzatosan, radikálisan megvágott, átszerkesztett, több darabból álló hangfelvétel sorozat.

Ezek a furcsa, a hatalom érdekeiért (és nem ellene) harcoló “Anonymusék” néhány percnyi töredékmondatra vágják szét a közel 1 órás beszélgetést. Céljuk nyilvánvalóan az, hogy ezáltal a fehéret feketének állítsák be, mondataim célját és értelmét kiforgassák, jelentésüket az ellenkező irányba módosítsák. Ez viszont ma Magyarországon bűncselekménynek számít, 1-5 évig terjedő börtönnel sújtható.

Ezért a mai napon büntetőfeljelentést teszek ismeretlen (Anonymus) tettes és persze a mögötte álló felbújtók ellen is.

Hátha egyszer még majd kiderül, valójában ki bújik az álarc mögé

Azokat a politikusokat és sajtómunkásokat pedig, akik ezeket a becsületsértő vádakat központi utasításra, egy kottából szajkózzák, arra biztatom: kérjék el, szerezzék meg az eredeti vágatlan, csorbítatlan szöveget. Talán tudják is, merre keressék. A teljes, manipuláció nélküli felvételből persze éppen az derülne ki, ami a rágalomterjesztőknek nem érdeke:

 • 1. A lehallgatott beszélgetésben többször világossá tettem, nincs személyes érdekem, befolyásom vagy szándékom a szóban forgó üggyel kapcsolatban.
 • 2. Az ingatlan fejlesztését nem látom reálisnak a jelen politikai háborús helyzetben, ne iparkodjanak.
 • 3. Egy egyébként indokolt, értelmes és tisztességes fejlesztési koncepciót is csak széles politikai egyetértés mellett lehetne elfogadtatni, ez nem valószínű, hogy valaha létrejön, de ha van türelmük, akkor ilyen koncepción dolgozzanak tovább.
 • 3. Arra a provokatív kérdésre, hogy érdemes- e a náluk bejelentkező “közvetítőkkel“ üzletelni, azt válaszoltam, hogy ilyen “cápák”, minden párt környékén mindig felbukkannak, de csak kárt és bajt okoznak, ezért kerüljék el őket.
 • 4. Világossá tettem azt is, hogy a főpolgármestert és általam ismert közvetlen munkatársait megvesztegethetetlennek tartom.
  Ezek voltak a lényegi üzenetei annak, amit ott elmondtam, a manipulált felvételek pedig ennek az ellenkezőjét próbálják sugallni.
  Ezért tartottam szükségesnek még egyszer megszólalni ebben az egyenlőtlen esélyekkel vívott, Dávid vs. Góliát médiaháborúban.
  Köszönöm azt a rengeteg szolidaritást, biztatást, amit az elmúlt napokban sokaktól kaptam. Ez viszont jól esett.”

Kapcsolódó

 

Bajnai Gordon: büntetőfeljelentést teszek ismeretlen (Anonymus) tettes és persze a mögötte álló felbújtók ellen - hátha egyszer kiderül, valójában ki bújik az álarc mögé!

One thought on “Bajnai Gordon: büntetőfeljelentést teszek ismeretlen (Anonymus) tettes és persze a mögötte álló felbújtók ellen!

 • 2021.11.26 at 14:31
  Permalink

  Ezek a buzgó lehallgatók és ferdítők azt hiszik, a bab is hús. Egyszer – az őszödi beszéd esetében – bejött nekik ez a technológia, s most – sekélyes fantáziájuk lévén – keresik a szarva között a tőgyit. Persze, ha akkor Gyurcsány elmondta, megismételte volna ugyanazt, nem lett volna belőle évekig tartó muníciója a fide$$nek. Hiba volt, hogy nem tette. Bajnai jól tette, hogy feljelentette őket, még akkor is, ha az eredmény = eredménytelenség borítékolható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest