Sorting by

×

Bánki Erik fideszes képviselő a tanúk padján – Téma: a pécsi 700 milliós Volvo-gate

Kedden tartották az elhíresült pécsi buszos korrupciós ügyben, a Volvo-gate-ben a soron következő bírósági tárgyalást. A bíróság Bánki Erik mellett több másik tanút is kihallgat, többek közt az ügy eredeti harmadrendű vádlottját, aki magát bűnösnek vallva elismerte, hogy pénzmosást követett el. Hadházy Ákos a helyszínről jelentkezett be közösségi oldalán.

“..érdekes dolgokat mondott…”

“Ma – akármennyire is el akarta ezt kerülni – a kaposvári törvényszék tanúként hallgatta meg Bánki Erik fideszes képviselőt a pécsi, 700 milliós buszos csalás ügyében! Egyelőre tanúként. És nagyon fontos dolgokat is mondott!

BEISMERTE mindenekelőtt, hogy CSIZI PÉTER KÉPVISELŐVEL EGYÜTT PONT AKKOR REPÜLTEK HOLLANDIÁBA, AMIKOR A BUSZOK VÁSÁRLÁSA ÜGYÉBEN AZ ELCSALT BESZERZÉST VÉGZŐ CÉGVEZETŐ IS ODA UTAZOTT.

Nem is tehetett volna mást a beismerésen kívül, ugyanis a bíróság kikérte a repülőtéri biztonsági adatokat. Ez egybecseng azzal, amit az ügy közelmúltban elhunyt elsőrendű vádlottja állított. Bánki azt tagadta, hogy busz ügyben jártak ott és azt állította, hogy koncertre mentek és gasztronómiai túrán vettek részt… Így – gondolom – szerinte egy szerencsétlen véletlen, hogy pont akkor utaztak és pont oda, mint a 700 millió forintos csalással vádolt szereplők, és ő semmit nem tudott a buszokról.

Emlékeztetőül:

a közelmúltban váratlanul elhunyt elsőrendű vádlott korábban vádalkut ajánlott az ügyészségnek. Azt állította, hogy a korrupciós ügy szervezője Bánki Erik volt. Az ügyészség visszautasította az alkut. Ezután Paiger István a bíróságra akarta idéztetni a képviselőt, de ez eddig nem sikerült. Most, a halála után viszont már a bíró is indokoltnak látta, hogy meg kellene őt hallgatni.

Természetesen már az ügyészségnek is meg kellett volna, hiszen a pénz tisztára mosásában segítő harmadrendű vádlott csak egyetlen személyen keresztül köthető Pécshez: ő vezette Bánki Erik egyik korábbi cégét. Az elsőrendű vádlott tehát Bánkira vallott, a harmadrendű (a pénzt Thaiföldre megutaztató, majd táskában hazahozó) vádlott pedig Bánki cégének ügyvezetője volt. Bánki ma ezt is elismerte, sőt arra is utalt, hogy autót is vett a vádlottól.

A közelmúltban a másik korábbi fideszes képviselő, Csizi Péter is beismerte a bíróságon, hogy Hollandiában járt akkor, amikor a pécsi küldöttség is ott volt a túlrazott buszokat megnézni.”

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.