Sorting by

×

Baranyi Krisztina önfényezés helyett családon belüli erőszakról szóló lapot készített

Az elmúlt érák mindegyikére jellemző volt, hogy a kerületi újságok java részben a regnáló polgármester “hőstetteiről” számoltak be. A Fidesz-polgik persze ebben is élen jártak. Baranyi Krisztina szakított a rossz beidegződéssel….

Megjelent az ingyenes ferencvárosi lap a családon belüli erőszak-kampányról

Polgármesterként nem csak a felelősségem nagyobb az alapvető állampolgári felelősségnél. Jóval több lehetőségem is van cselekedni, mint egy felháborodott civilnek

– írja Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester a Kiút című kiadvány bevezetőjében. A 15 oldalas különszámot az önkormányzati lappal együtt dobták be a kerület lakosainak postaládájába.

A lapszámot eredetileg az őszi választáson győztes polgármesterről szóló különszámnak szánta az előző városvezetés

jegyezte meg a polgármester, aki szerint mindenkinek hasznosabb, ha az újság a tájékoztató kampány első lépcsőfokaként szolgál.

A 40 ezer példányban megjelent és ingyenesen szétosztott IX. kerületi laphoz mellékelt kiadvány

első felében a családon belüli erőszakkal kapcsolatos hasznos információk olvashatók:

  • mik a bántalmazó kapcsolat jelei,
  • hogyan lehet abból kilépni, és egyáltalán,
  • mi a családon belüli erőszak
  • hova lehet fordulni vészhelyzet esetén,
  • mit jelent a testi sértés, de külön foglalkoznak a verbális erőszakkal is.

A segélyvonal kisokosban kríziskezelő központok és egyéb szervezetek elérhetőségeit sorolják fel, és külön tájékoztató cikket szentelnek a magyar kormány által nem ratifikált, a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzését szolgáló Isztambuli Egyezménynek. A kiadványban megszólal a kerület rendőrkapitánya, az integrált szociális intézmény igazgatója és egy pszichológus is.

A védett házakról is van szó a Kiútban

Mint ismert, Baranyi Krisztina korábban védett lakás programot hirdetett, aminek keretében menedékként önkormányzati bérlakásokat biztosítanának a családi bántalmazások elszenvedőinek. Baranyi erről azt írja a kiadványban, hogy

eddig nyolc önkormányzat kíván csatlakozni a kezdeményezéshez.

A lapból kiderül, hogy az előterjesztésről már tárgyalt a képviselő-testület, és az a döntés született, hogy a polgármester június 30-ig dolgozza ki a témával kapcsolatos szakmai protokollt, majd ezt követően határoznak róla.

Forrás

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.