Ferencváros független polgármestere beintett a helyi ellenzéki képviselőknek!

Különös dolog történt a Ferencvárosban. Az ellenzéki pártok képviselői azt kérték egy javaslatban, hogy az önkormányzat emelje meg a testületi tagok tiszteletdíját. Baranyi Krisztina független polgármester nagyon kemény posztban reagált közösségi oldalán.

Baranyi Krisztina borított

„Ferencváros 18 képviselőjéből tízen, a Momentum, a DK, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd helyi politikusai írták alá azt a javaslatot, hogy az önkormányzat emelje meg a testület tagjainak tiszteletdíját.

Közülük kilencen bizottsági elnökök vagy tanácsnokok, akik az eddigi bruttó 290 ezer forint tiszteletdíj helyett 730 ezret szeretnének kapni. A tizedik képviselőnek valamint a fideszeseknek (akik között csak egy bizottsági elnök van) az eddigi 223 ezer Forint helyett 520 ezer járna. Mindez Ferencváros Önkormányzatának mintegy nyolcvanmilliós többletkiadást jelentene évente. Többet, mint amennyit idén járda- és útfelújításra tudunk fordítani. A képviselői feladatok ellátása komoly felelősséggel jár együtt.

Tény, hogy a ferencvárosi képviselők jövedelmét a fideszes vezetésű településekkel szemben nem egészíti ki semmilyen alkotmányos költség.

A rohamosan növekvő infláció is indokolhat emelést.

Ez azonban nem jelenthet ilyen gátlástalan lépést.

A képviselők előterjesztése alapján ők maguk

a teljes főállásért, napi nyolc órás munkáért járó átlagos magyar bérnél 70 százalékkal többet kapnának.

Jóval több, mint másfélszeresét vinnék haza annak, mint amennyit a Fővárosi Önkormányzat bizottságainak elnökei.

Ezért a javaslatot nem támogatom, megszavazni nem fogom. Ha a testület megszavazza, akkor polgármesteri vétóval élek.”

Utóélet

Update: Dr. Mátyás Ferenc – Momentum képviselő úr jelezte, hogy

visszavonja a javaslat támogatását, nem kíván előterjesztőként szerepelni.

Egy komment a visszavonáshoz:

„…ez olyan vissza teszem a csokit mert meglátta a biztonsági őr.. 😅

Kapcsolódó

 

Baranyi Krisztina

4 thoughts on “Ferencváros független polgármestere beintett a helyi ellenzéki képviselőknek!

 • 2022.01.21 at 11:12
  Permalink

  Baranyinak igaza van, a mostani választásnak nem a pénzről és helyezkedésről kell szólnia, hanem a jogállam visszaállításáról. Ha győz az ellenzék, reformok kellenek, és ha jól teljesítenek, ha már nem lesznek nálunk éhező gyerekek, megfagyó nyugdíjasok és hajléktalanok, akkor majd lehet emelni a béreket.
  Ha rajtam múlna, egyetlen képviselőnek, államtitkárnak, stb. sem adnék a minimálbér háromszorosánál többet. És nem adnék milliókat a minisztereknek sem.

 • 2022.01.21 at 15:59
  Permalink

  Főállású képviselők? Avagy másutt van munkahely csak ott képviseletet vállaltak ? Ha főállásúak, akkor kapják a KSH által hirdetett átlagot, némileg pótolva ! De ne legyenek az ellenzéki képviselők oly mohók, amikor a kormány éppen az ellenzéki önkormányzatokat mekkora elvonásokkal súlytotta.!!!

 • 2022.01.21 at 16:48
  Permalink

  Nem tudom, nem valami törvény rögzíti-e a fizetéseket, mint a parlamentiekét és a főv. önkormányzati dolgozókét, ehhez nem értek. De azt tudom, hogy vannak olyan parlamenti képviselők, akik az emelésüket jótékony célra adják, és nem a FIDESZ soraiban.

 • 2022.01.21 at 17:32
  Permalink

  Baranyi „független álellenzéki”, sportmaffiózó, stadionkirálynő, a Bakáts téri templom előtt óriás bérrabszolga, azaz sportoló reklám bálványképek imádója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest